Menu

Recept za juhu od rajčice s mozzarellom

Zasigurno jedno od najljepših jela: talijanska juha od rajčice.

Home » Užitak » Recept za juhu od rajčice s mozzarellom - 05.2017

Priprema se jako brzo, odlična je u kombinaciji s komadima mozzarelle i neodoljivo podsjeća na godišnji odmor. Nikakvo čudo što je juha od rajčice jedno od omiljenih jela.

Sastojci za 4 osobe:

  • 2 jušne žlice ulja za pečenje
  • 1600 g oguljene rajčice iz konzerve
  • 600 ml povrtne juhe
  • 400 ml dmBio sojine kreme
  • 2 velika luka
  • 6 češnja češnjaka
  • 8 cherry rajčice
  • 12 malih mozzarella
  • 16 listića bosiljka
  • sol, papar
  • 4 šašlika

Priprema:
1 U posudi zagrijati ulje za pečenje pa dodati luk i češnjak i pirjati oko 2 minute. Dodati rajčicu iz konzerve, povrtnu juhu i sojinu kremu pa nastaviti kuhati oko 8 minuta. Potom izraditi štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Vratiti u lonac, posoliti i popapriti i držati na toplome.
2 Na drveni štapić nabosti komade mozzarelle, rajčice i listiće bosiljka.
3 Juhu dodati u četiri čaše i poslužiti s juhom.

Savjet: juha je osobito praktična ako nemate puno sastojaka u hladnjaku. Možete je kombinirati s focacciom.

 

Prema gore
OKViše informacija