Active Beauty
Juha od kadifice

Ukusna i brza juha.

Juha od kadifice

Iz gredice ili s livade ravno na štednjak. Kuhanje sa svježim sastojcima – ravno iz prirode.

Donosimo cvjetove u tavi.

Juha od kadifice

Sastojci za 4 osobe:
suppe mit studentenblumen

  • 1/2 kg rajčice
  • 2 luka i 2 češnja češnjaka
  • 3 zrna papra
  • 4 klinčići
  • 1 čajna žlica kima
  • 5 zrna korijandera
  • 2 jušne žlice suncokretova ulja
  • 1 lovorov list
  • sol
  • 12 kadifica
  • 4 jušne žlice creme fraîche

Priprema:

  1. Kuhati rajčicu s 1 lukom i 1 češnjem češnjaka. Kad se rajčica raspukne, električnom miješalicom napraviti pire. Prema potrebi dodati vode.
  2. Smrviti u mužaru papar, klinčić, kim i zrna korijandera. Dodati vode prema potrebi. Kad je gotovo, sve umiješati u umak.
  3. Sitno narezati 1 luk i 1 češanj češnjaka, a potom pirjati na ulju, dodati umak i lovorov list te, miješajući, pustiti da se skuha. Dobro posoliti, isključiti štednjak i dodati cvjetove kadifice. Potom oplemeniti okus dodavši žlicu creme fraîche.

Kadifica cvjeta u lipnju, a dostupna je već u svibnju, uzgojena u staklenicima. Ima različite okuse, ovisno o sorti: Tagetestenuifolia ima citrusan okus, filifolia podsjeća na slatki korijen, a lucida se u kulinarstvu rado koristi umjesto peršina. Oprez: nisu sve sorte jestive.