Menu

Proljetni program za zategnutu kožu

Ponovno je došlo to vrijeme kada haljine postaju prozračnije i kraće.

Home » Ljepota » Proljetni program za zategnutu kožu - 04.2017

Zategnuti kožu, masažom ispraviti manja udubljenja u koži, njegovati stopala. U lipnju imamo pune ruke posla.

Ponovno je došlo to vrijeme kada haljine postaju prozračnije i kraće. Na stopala obuvamo sandale i kako rastu temperature tako sve više otkrivamo svoje tijelo. No ne uvijek odviše rado jer možda naša koža i nije sasvim zategnuta. Na nekim mjestima je možda ispucana, eventualno ima i kakva udubljenja, a možda više nije ni tako svježa i čista kao što mislimo da jest. Isto je i s noktima. Vjerojatno su nekada i bolje izgledali, no trenutačno nisu u toj fazi. A kada se ne osjećamo dobro u vlastitoj koži, onda je to znak da je došlo vrijeme da nešto učinimo po tom pitanju. Prije no što se detaljnije pozabavimo sa zadanom temom, donosimo malu utjehu – budite svjesni toga da niste sami. Oko 80 posto žena mora se boriti s celulitom, no to je nešto što je izvedivo. Nažalost, celulit se ne može jednostavno odstraniti nanošenjem kreme, ali zato postoje losioni s učinkom zatezanja kože te anticelulitne kreme koje mogu barem vizualno sakriti problem. Isto tako mogu biti učinkovite četke kao i ručni masažeri pomoću kojih možemo zagladiti neravnomjerne dijelove kože. No isto tako moramo naglasiti da su sport i zdrava prehrana neizostavni dijelovi našega proljetnog programa zahvaljujući kojemu ćemo vratiti fit formu. U protivnome kreme možemo utrljavati u kožu do mile volje i isto tako je možemo i masirati, ali dugoročno nam to uopće neće pomoći ako se ne budemo i kretali i ako ne budemo pazili na ishranu.

Nemilosrdne masne stanice

Naše tkivo je krajnje fleksibilno. Kolageni i elastična vlakna ekstremno se puno mogu istezati i u mlađim godinama su bila puno čvršće povezana, a sve je bilo na svome mjestu kako smo i željeli da bude. Od 30. godine otprilike započeo je proces opuštanja vlakana što je dovelo do gubitka elasticiteta na području bedara, stražnjice i trbuha. Pušenje, previše alkohola i premalo sna učinili su ostalo. Zanimljivo je da nesavjesno izlaganje suncu ubrzava proces gubitka elastičnosti kože. Posebno se to odnosi na UV-A zrake koje mogu doprijeti do kolagenskih vlakana i tako ih oštetiti. Postoji jedan važan razlog zašto vezivno tkivo mora biti fleksibilno, a riječ je o trudnoći kada je nužno da značajnije „popusti“. To svojstvo elastičnosti bezosjećajno koriste stanice masti probijajući se u prostore među rupama. Čim se tamo smjeste, prodiru do kože, a čak mogu spriječiti prokrvljenost i protok limfe. Sve to vidljivo je i na površini jer nastaju udubljenja svih veličina.

Njega kože

 

Glatke površine

Nanošenjem krema teško je zagladiti kožu jer da biste postigli željeni rezultat, morali biste prodrijeti duboko, do masnih stanica, u čemu nećete uspjeti. Unatoč tomu, nanošenjem krema možete postići željeni efekt glatke kože.

Novi proizvodi visoke tehnologije s aktivnim kompleksima na bazi kofeina i zelenog čaja, koenzimom Q10 ili fitohormonima od soje ili crvene djeteline zaglađuju, zatežu i učvršćuju vanjski sloj kože. Osim toga, potiču izmjenu kolagenskih tvari pa pri redovitoj uporabi koža doista postaje glađa i zategnutija.  Proizvode na bazi kofeina najbolje je nanositi ujutro ili prije sportske aktivnosti. Tada je proces izmjene tvari u koži najbrži, pa takvi proizvodi imaju bolji učinak. Dodatan ključ za ljepšu i zdraviju kožu je hidratacija.

Što više hidratacije, to je površina kože zaglađenija. Kritični dijelovi postaju glađima unosom dodatne porcije vlage u obliku hijaluronske kiseline ili aloe vere. Kreme, ulja i losioni mogu značajno djelovati, a usput je potrebno pripaziti na dobru prokrvljenost i pojačanu izmjenu tvari u organizmu. Najbolje rezultate postići ćemo ako se budemo bavili sportom, ali od pomoći mogu biti i različiti ručni masažeri i četke.

Klasična masaža četkama, masaže štipkanjem ili limfne drenaže potiču prokrvljenost i protok limfe koji osigurava transport štetnih tvari i otrova iz organizma. Tehnike automasaže imaju isti učinak kao i one kozmetičke na vanjske slojeve kože i pobrinut će se za učinak zaglađivanja

Masaža kože

Potrebna nam je samo četka za masažu koju moramo odabrati u skladu s tipom kože. Postoje različite četke, ovisno o čvrstoći čekinja. Kod klasične kliničke masaže četkom potrebno je tri puta tjedno investirati pet do deset minuta. Uvijek se masirajte ujutro i uvijek preko mokre kože. Četka se dugim potezima u smjeru prema srcu. Izbjegavajte poteze u različitim smjerovima jer tako samo iritirate kožu. Ni čvrsti pritisci neće dovesti do željenoga cilja. Dovoljno je da se tijekom postupka koža samo blago zacrveni. Isto tako je važno da započnete od stopala i da radite polako, u smjeru prema gore. Ruke i noge dolaze na red na kraju.

 

 

 

 

 

 

Ne zaboravite na stopala!

 

Ugodna njega stopala

Ni uz najbolju volju zimi se ne možemo uvijek i za sve brinuti.  Nekada zapostavljamo određene dijelove svoga tijela koje ionako nitko ne vidi. To su, na primjer, naša stopala. Zadebljana koža, mjehurići, oštećeni nokti i neuredan lak znak su da prije no što ponovno obujemo sandale, obavezno moramo napraviti zaokruženu njegu stopala. Nakon nekoliko manjih poteza, stopala će ponovno zasjati starim sjajem.

Preporuka: navečer namažite i stopala pa navucite pamučne čarape i tako spavajte.

Kako ispravno njegovati stopala

Korak 1: prvo uronite stopala u vruću vodu. Temperatura ne bi trebala biti viša od 38 stupnjeva, a stopala bi tako trebala ostati u vodi najduže 10 minuta. Tako će koža savršeno omekšati kako bi bila spremna za sljedeći korak. Još tijekom kupke uljni dodaci kao i sol koži pružaju visokovrijedne tvari.
Korak 2: piling je najbolji način kako ukloniti odumrle stanice kože nakon čega je potrebno temeljito osušiti stopala. .
Korak 3: sada slijedi pravi posao. Kamenom i rašpicom za odstranjivanje zadebljane kože odstranite slojeve koji su se nakupili tijekom zime. Nakon toga stopala će biti mekana i njegovana.
Korak 4: sada je stopalima potrebna dodatna porcija njege. Nanesite obilno hidratantne kreme i njegujuća ulja što će posebno razveseliti stopala sa suhom i hrapavom kožom. Predlažemo proizvode koji sadrže ureu ili aloe veru.
Korak 5: sada su na redu nokti. Nokte na stopalima najbolje možete urediti škaricama za nokte pri čemu treba slijediti pravilo da nokti ravno prate rub prsta. Potom rašpicom možete završno prilagoditi krajnji željeni oblik. Kožicu sa strane pažljivo povucite drvenim štapićem.
Korak 6: sada je red za boju. Preporučujemo da uvijek prvo nanosite bezbojni lak, a potom lak u željenoj boji. I to je to.

 

Prema gore
OKViše informacija