Menu

Priprema doma za škotski način života „Coorie“

Da biste dom opremili „coorie“ načinom, ne morate potpuno promijeniti svoj stil ili pak ci

Home » Život » Priprema doma za škotski način života „Coorie“ - 07.2019

Coorie je Škotska, tradicija, ljubav prema prirodi, udobnost. To je moderan način življenja na škotski način. Toliko o teoriji. U praksi se radi o usklađivanju s prirodom i crpljenju snage iz nje, pri čemu je blagostanje jasno u prvom planu.

Tamo, gdje se netko osjeća kod kuće, okružen svojim najmilijima, dobro zaštićen svime što bjesni na pragu, Coorie počinje, kaže Gabriella Bennett, autorica „The Art of Coorie“ (Black & White Publishing, do sada samo na engleskom). To je cjelokupan koncept, način života. Dakle, bilo je samo pitanje vremena kada će se osjećaj proširiti na druga područja života, na hranu, na naš društveni život, ali prije svega na naš dom.

 

Da biste dom opremili „coorie“ načinom, ne morate potpuno promijeniti svoj stil ili pak cijeli interijer. Obično pomaže nekoliko malih promjena:

  • Odaberite veliki stol kao središte stana. Nudi prostor za obitelj i prijatelje, za druženje. Ako odaberete model od drva, u prvi plan dolazi i blizina prirodi.
  • Dodajte dodatke od prirodnih materijala. Vuna i krzno vrlo su popularni kod tekstila, prenose toplinu i naglašavaju dobar osjećaj.
  • Stvorite zelenu oazu mira. Ako se boja ne uklapa uz namještaj, zelene nijanse uvedite biljkama.
    Integrirajte tople uzorke i boje za dobar osjećaj. Karirano izgleda vrlo škotski i najbolje ga je upotrebljavati u maloj mjeri kako ne bi previše dominirao domom. Najbolje kupite jednostavan namještaj koji možete kombinirati s jastucima ili prekrivačima u poznatom uzorku tartan.
  • Dodajte rukotvorine. Rukotvorine se mogu izvrsno kombinirati s Coorie: uzmite materijale iz prirode, dodajte puno ljubavi, vremena i malo vještine i tako stvorite dio koji ne samo da zadovoljava aspekt održivosti, nego je povezan i s osobnim osjećajima.
  • Otvorite dom gostima. Ako prijatelji i obitelj nisu samo dobrodošli, ali ih doista rado viđate, dom se brzo ispunjava životom i toplinom koju nijedan pokrivač nikada ne može pružiti. Zato što „Coorie nije samo dekorativni dodatak“, kaže Gabriella Bennett, ona nastaje i zbog blizine.
Prema gore
OKViše informacija