Menu

Previjanje znači timski rad: savjeti za sve tipove kože

Za svaki „tim previjanja bebe“ postoje odgovarajući pomagači.

Home » Obitelj » Previjanje znači timski rad: savjeti za sve tipove kože - 11.2019

Kada je riječ o preferencijama prema pelenama i proizvodima za njegu, jednako su individualne kao i bebe i njihovi roditelji. Srećom, za svaki „tim previjanja“ postoje odgovarajući pomagači.

Tim 1: nježni i puni ljubavi

Ovako razmišljaju roditelji: Neven, mekinje, bijeli sljez i bademovo ulje – ako maleni imaju osjetljivu kožu, veliki znaju što im može pomoći. Ipak, kada su u pitanju vlažne maramice i proizvodi za njegu, svakako vrijedi isprobati različite brendove. Iako su sastojci isti, njihov spoj, a time i reakcija mogu biti različiti. Ako pronađete odgovarajuće pelene, vlažne maramice, kreme i losione, svakako se opskrbite zalihama.

Ovo voli beba: Osjetljive bebe vole proizvode koji su nježni za kožu. Ako se pak pojavi crvenilo ili iritacija, pelensko područje čistite vodom bez dodataka. Također, u tim se situacijama preporučuje da pri previjanju koža pelenskoga područja dulje bude izložena zraku – dakle, ne treba ju odmah prekrivati. Nakon toga nanesite umirujuću kremu za njegu i beba će biti sretna. Nemojte rabiti proizvode jakoga mirisa jer iritiraju i odvraćaju pozornost od omiljenoga mirisa svake bebe – mirisa majke i oca.

Tim 2: kvalitativno i cjenovno osviješteni

Ovako razmišljaju roditelji: „Pametna kupnja“ deviza je ovoga tima jer kvalitetni proizvodi ne moraju biti skupi kako to uvijek iznova pokazuju analize. Uz planiranje moguće je iskoristiti cjenovne popuste ili popuste na količinu. Neovisno o tome je li riječ o pelenama koje su manje štetne za okoliš ili o biocertificiranoj njezi – za svaku potrebu sada postoje povoljna rješenja poput proizvoda dm robne marke babylove.

Ovo voli beba: Bebe vole sve što im je poznato. Ako se njih pita, ne postoji potreba za reklamama i sloganima. Ono što im je važno jest sadržaj proizvoda kao i nježne ruke koje će ih previti uz mnogo strpljenja i ljubavi.

Tim 3: tim prirode i održivoga razvoja

Ovako razmišljaju roditelji: Dok se dijete nauči koristiti noćnom posudom, potroši se između 3 000 i 6 000 pelena. Nije ni čudno što ovaj tim misli na okoliš. Pelene za višekratnu upotrebu održiva su inačica kada ih perete na programima koji štede energiju i sušite na zraku umjesto strojno. Međutim, primjetan je napredak i kada su u pitanju pelene za jednokratnu upotrebu. Tako su proizvođači u proteklim godinama smanjili njihovu težinu, a time unaprijedili ravnotežu CO2. Ekološke pelene za jednokratnu upotrebu proizvode se od obnovljivih sirovina i djelomice se mogu kompostirati.

Ovo voli beba: Ono što pogoduje prirodi, pogoduje i nježnoj koži, posebice kada proizvodi za njegu sadrže ljekovito bilje i bogata bioulja – neovisno o tome uzgajate li sastojke na balkonu ili ih nabavljate u drogeriji. Posebice kada su u pitanju proizvodi za bebe, izbor je proizvoda u stalnom porastu – pronaći se mogu proizvodi za svačiji ukus, svaki budžet kao i bioalternative za konvencionalne proizvode.

Tim 4: aktivni i trendi

Ovako razmišljaju roditelji: Kvaliteta, funkcionalnost, dizajn – a najbolje u miniformatu. S obzirom na to da su bebe i roditelji stalno u pokretu, XL pakiranja pelena i proizvoda za njegu jednostavno postaju teška. Torba za previjanje može ostati veća, s obzirom na dekicu za previjanje kao i na proizvode za njegu i odjeću, kako bi tim bio spreman ako je vrijeme za previjanje, a nema odgovarajuće prostorije u blizini.

Ovo voli beba: Znatiželja i volja za istraživanjem u prirodi su svake bebe. Ponekad je okolni svijet previše zanimljiv da bi beba ležala mirno dok ju se previja. Srećom, postoje praktične pelene u obliku gaćica koje se lako navlače – čak i u uspravnom položaju.

Prema gore
OKViše informacija