Menu

Presložite prioritete i ljetnu bezbrižnost dovedite na novu razinu

Sunce se nosi ... bezbrižno

Home » Zdravlje » Presložite prioritete i ljetnu bezbrižnost dovedite na novu razinu - 07.2018

Ručnik, lagano štivo, osvježenje i lagani snack…u torbi za plažu može se naći svašta, ali ono što se u njoj mora naći su proizvodi za zaštitu od sunca. Kad se živa na termometru udomaći na brojci 30, mazanje kremicama i zaštita od sunca rijetko su prioritet, iako bi trebali biti.

Želimo vam pomoći da ovog ljeta presložite prioritete kako biste ljetnu bezbrižnost doveli na novu razinu.

Većina nas čeka neki simptom (očit ili manje očit) kako bismo se odlučili na odlazak k liječniku. Onda kreće blaga paranoja i žaljenje što ipak nismo otišli na pregled u preventivnoj fazi. I ove godine možete pristupiti besplatnom pregledu kože i madeža koje dm organizira u suradnji s Hrvatskim dermatovenerološkim društvom. Kada i gdje možete pristupiti besplatnom pregledu saznajte niže.

14.7.2018. Slavonski Brod – Kupalište Poloj

15.7.2018. Osijek – Copacabana

21.7.2018. Karlovac – Foginovo kupalište

28.7.2018. Crikvenica – gradska plaža

29.7.2018. Poreč – gradska plaža

4.8.2018. Zadar – Riva (u sklopu dm Millennium Jumpa)

Samo prošle godine dm-ovim besplatnim pregledima pristupilo je 1.830 građana, a na daljnje liječenje i praćenje upućeno je 166 pregledanih građana i to zbog atipičnih madeža, karcinoma kože te melanoma.

Nakon što su pregledali i savjetovali više od 1.800 ljudi, dermatolozi Hrvatskog dermatološkog društva zaključili su kako većina ljudi dobro zna kako i zašto se zaštititi od sunca, ali jako malo njih to znanje primjenjuje. Nemojte dopustiti da vaše znanje bude samo teoretsko.

Da, svjetlo i toplina imaju pozitivan utjecaj na naš organizam – potiču lučenje endorfina, koji izaziva osjećaj blagostanja i sreće. No, nemojte se prebrzo prepustiti endorfinskoj sreći – jer bi mogla biti kratkog vijeka. Prvo svoju kožu zaštitite odgovarajućim faktorom i izbjegavajte dugotrajno izlaganje suncu, pogotovo kada je njegovo zračenje najintenzivnije. Ako vam “ubrzano starenje kože” ne zvuči dovoljno dramatično jer se ne vidi odmah, prisjetite se kako je izgledalo vaše ljeto kada ste zadnji put imali opekline od sunca.

A ako ste već odlučili pristupiti besplatnom pregledu, nemojte oklijevati od stručnjaka zatražiti savjet o tome kako se najbolje možete zaštititi od sunca i kakvu zaštitu preporučuje za vaš tip kože i ovo ljeto, sunce nosite bezbrižno!

Prema gore
OKViše informacija