Menu

Pravilno nanošenje i kombiniranje smokey eyes

Smokey eyes na Silvestrovo: Neka šareni tulum počne.

Home » Ljepota » Make-Up » Pravilno nanošenje i kombiniranje smokey eyes - 12.2019

Bilo za svečanu večeru na Silvestrovo s najmilijima ili za opušteno novogodišnje slavlje s prijateljima: Smokey eyes idu uz sve opcije. Ovdje ćemo pokazati najbolje varijante – i kako ih pravilno kombinirati s noktima.

                                                    Šareno-veseli smokey eye

Na gornji kapak sve do pregiba obilato nanesite tamnozeleno sjenilo. Ako sadrži svjetlucave čestice, glamurozni izgled dolazi sam po sebi. Pomoću kista nanesite dva dodatna, svjetlija tona zelene boje te ih prema van stopite s tamnim sjenilom tako da se ne vide prijelazi. Posebno precizno ove korake izvedite na unutarnjim i vanjskim kutovima očiju. Rezultat stapanja boja na oba bi oka trebao jednako izgledati. Ispod kapka se nanosi plava boja koja se također nježno izvlači prema van i stapa s ostalim bojama. Plavom olovkom za oči na donjem kapku povucite crtu.

Savjet: Posebno iznenađenje ovaj izgled donosi kada su trepavice na donjem kapku u skladu s bojom nanesenom ispod kapka. Zatim još nanesite maskaru u odgovarajućoj boji.

 

 

 

Nokti s točkicama

Za ovaj zaigrani izgled kao stvoren za tulume nokte treba dobro pripremiti. Najbolje ih je već dan ranije očistiti kupkom za nokte i potom pažljivo pogurati zanoktice korištenjem drvenog štapića od ružinog drveta. Nokte isturpijajte u željeni oblik i umasirajte ulje za nokte. Idućeg dana nanesite prozirnu bazu za lak na čiste i suhe nokte. Nakon sušenja omiljenim bojama nanesite sitne točke na sve nokte. Vedre boje poput lavande, mente i narančaste dobro se slažu s narančastocrvenim usnama ili rumenilom.

Savjet: Kako biste nanijeli sitne i okrugle točkice, poslužite se aplikatorom za nokte. Jednako dobro će uspjeti i okruglim završetkom pribadače.

 

 

 

 

Svijetli smokey eye & svijetli nokti

Kako bi se boje dobro zadržale na kapku i mogle uredno stapati s ostalim bojama, kao baza će poslužiti primer za nježnu kožu na području oka. Pojava suhe kože može se spriječiti nanošenjem hidratantne kreme. Za ovaj se izgled boja breskve nanosi kistom po cijeloj površini gornjeg kapka sve do neznatno preko pregiba. Zatim upotrijebite nježnu ljubičastu boju koju nanosite prema van tako da se ne vide prijelazi. I za nokte ovdje vrijedi pravilo: prvo njega, zatim lakiranje. Lak za nokte u boji lavande reflektirat će nježni spektar boja na očima.

Savjet: Za pronalazak pravih boja za smokey eye na nadlanicu nanesite boje koje su na izboru, stopite ih s kožom te je pod dobrim osvjetljenjem držite pored oka. Pripazite na vlastiti ton kože i boju očiju!

 

 

 

 

                                                     Noćno plavi nokti s aplikacijom

Za ovaj se tajnoviti izgled noktiju preko prozirne baze nanese tamnoplavi lak. Želite li postići posebno intenzivan izgled boje, nokte dvaput premažite lakom. Aplikacije za nokte poput naljepnica ili svjetlucavih kamenčića jednostavno možete sami nanijeti korištenjem ljepila za nokte. Isto vrijedi za aplikacije koje ste same izradile poput spirala u bakrenoj boji. One se pincetom pažljivo s jedne strane uranjaju u ljepilo za nokte i zatim polažu na lakirane i suhe nokte. Još jedan sloj prozirnog laka zajamčit će postojanost i dodatan sjaj.

Savjet: Najbolju inspiraciju za vlastite aplikacije možete pronaći u trgovini s materijalom za potrebe samostalne izrade, primjerice, jako tanke bakrene žice za izradu spirala koje savršeno idu uz nokte koje su plave kao noć. Posebno je lijep doživljaj kada dizajn noktiju osmišljavate zajedno s prijateljicama!

Prema gore
OKViše informacija