Menu

Ponovno u pogonu

Kupke za stopala za hladnih godišnjih doba.

Home » Ljepota » Ponovno u pogonu - 12.2016

Kad su nam stopala hladna, osjetit ćemo to u cijelome tijelu. Zagrijavanje čarapama pomaže jednako kao i zabijanje nožnih prstiju u pregibe koljena. Donosimo vam vrući savjet:  pomozite svojim stopalima i pripremite kupku za stopala.

Manje glamura, veća djelotvornost. Kupke za stopala ne služe samo kako bi ugrijale nožne prste. Wellness za stopala ujedno opušta cijelo tijelo. Ako ste jednom iskusili osjećaj zaleđenih prstiju, onda znate koliko on može biti neugodan.  Možda zato kupkama za stopala nanovo raste popularnost jer  uz to što ih je jednostavno pripremiti, učinkovite su. Kupke opuštaju stopala, čiste ih i njeguju, pritom zagrijavaju cijelo tijelo, a istovremeno pomažu u sprečavanju prehlade. Upravo je zapanjujuće djelovanje koje se postiže jednostavnom kupkom za stopala. Umiruje tijelo i duh i gotovo da nas prisiljava na to da zastanemo i malo se odmorimo. Jer, u konačnici, kakva korist od nje ako stopala ni ne uronimo? Problematičnim stopalima koja se znoje ili imaju zadebljanu kožu, različiti dodaci kupki mogu samo naštetiti. U ovom slučaju dovoljni su: posuda, velika da u njoj stanu stopala, voda te dodaci koji odgovaraju potrebama naših stopala.

Težak posao

Naša stopala obavljaju najteže poslove i mi im za to ne pridajemo dovoljno pažnje, no vani su takvi vremenski uvjeti da im se moramo više posvetiti. Inače uopće ni ne pomišljamo na brojne teške poslove koje naša stopala moraju obavljati. Kada je vani hladno, tijelo reagira sužavanjem krvnih žila čime se pflege-2-5-ab_2016-10održava tjelesna temperatura. Najviše se to odnosi na mozak kao i na sve vitalne organe pa je prirodno što stopala i ruke nisu dovoljno prokrvljeni, a temperatura im se s vremenom sve više smanjuje. Tada ih omatamo u tople čarape, odnosno rukavice, većinom preuske i malokad prozračne, što ograničava cirkulaciju i uzrokuje znojenje stopala. Neugodni natisci stvaraju rožnatu kožu. Kupka za stopala za hladnog zimskog dana potiče prokrvljenost, što se pozitivno odražava na cijelo tijelo.

Omiljeno sredstvo protiv hladnih stopala su kupke kod kojih se temperatura postupno povisuje. Pritom se stopala prvo uranjaju u mlaku vodu, a potom se svakih nekoliko minuta oprezno dolijeva vruća voda dok se nakon otprilike 15 minuta ne dosegne temperatura vode od 41 ili 42 stupnja.

Savjet: Balea termo ulošci za cipele griju stopala, a zahvaljujući prozračnosti, omogućuju im i da dišu.

Dodaci kupki

Posebno prilagođeni dodaci kupki preporučljivi su za različite svrhe. Tako je, na primjer, za opuštanje dovoljno dodati lavandu, a za vraćanje energije u organizam, metvicu i ružmarin. Ako imate problema sa znojnim stopalima, pomoći će kupka s kaduljom i hrastovom korom. Arnika potiče prokrvljenost, a čista morska sol koristi se kao dodatak kupki za stopala prije pedikure. Za koju god da se opciju odlučite, potrebno je malu kadu ili veću posudu napuniti vodom zagrijanom na 37 stupnjeva te u nju uroniti stopala. Za pet do osam minuta počet ćete osjećati značajno olakšanje.

Njega. Ništa ne opušta vaša stopala više od tople kupke, Afrodita FOOT CARE kupka za noge.
Poput baršuna. Za nježan dodir vaših stopala isprobajte Scholl kupku za stopala.
Slano. Za grubu kožu na stopalima tu je Balea kupka za stopala sa soli iz Mrtvog mora.

 

 

 

 

Dodatno: Kako zagrijati stopala

Pomoć kod hladnih stopala


1.
redovite kupke za stopala na bazi eteričnih ulja značajno djeluju na hladna stopala.

junge Frau pflegt ihre Füße2.pripazite na to da ne nosite preusku zimsku obuću radi dobre prokrvljenosti.
3.
ulošci od janjeće kože ili od ovčjeg runa održavaju stopala toplima.
4.u stopala utrljajte kreme ili ulja za stopala koje ih zagrijavaju. Tako potičete prokrvljenost i održavate stopala toplijima.
5.čim temperatura naraste, radite gimnastiku prstiju i stopala. Tako ćete za neko vrijeme potaknuti prokrvljenost i zagrijati svoja stopala.
6.izmjeničnim tuširanjem trenirate krvne žile pa se one u području stopala ne sužavaju i duže zadržavaju toplinu.
7.za bolju prokrvljenost stopala u kupku dodajte nekoliko staklenih pikula, oprezno ih pomičući stopalima u jednu pa u drugu stranu. Refleksne zone u području stopala bit će vam zahvalne.

Prema gore
OKViše informacija