Menu

Podočnjaci nemaju šansu

Posebno nježna koža oko očiju treba i posebno nježnu njegu.

Home » Ljepota » Njega » Podočnjaci nemaju šansu - 09.2019

Oči nisu samo ogledalo duše, nego i stanja uma i tjelesne dobrobiti. Jer stres, umor i nedostatak hrane prvo se pokažu na tim mjestima. Koža oko očiju posebno je tanka i brzo se isuši. Tri najčešća problema tamni su krugovi, oticanja i bore, a to možete obuzdati pravilnom njegom.

Njega kod bora:

UV zračenje i nedostatak vlage odmah postanu vidljivi u obliku bora zbog suhe kože. Osim dovoljnog unosa tekućine i svakodnevne zaštite od sunca pomaže i bogata krema za oči s hijaluronom, pa će koža postati glatka i bore se ispune.

Njega kod tamnih podočnjaka:

Zbog tanke koža lako se mogu isticati krvne žile na tim mjestima. Ako nisu dobro prokrvljene, krv sadrži manje kisika i izgleda tamnije, što se očituje kao tamni podočnjaci. Boljoj prokrvljenosti žila pomaže dovoljan unos vode. I hladni predmeti i rashladne kreme mogu potaknuti prokrvljenost.

Njega kod oticanja:

Ako su donji kapci ujutro otekli, vjerojatno imate loš protok limfe. Zbog ležanja tekućina limfe ne može pravilno otjecati. Problem se tokom dana rješava sam od sebe, ali kod oticanja pomažu rashladne kreme za oči (idealno s metalnim aplikatorom) i prije svega masaže lica.

Uvijek samo lagano utapkajte proizvode u kožu. Preko dana je dovoljna lagana krema kako bi šminka bolje prianjala. Noću sloj može biti nešto deblji jer proizvod ima dovoljno vremena da ga koža upije.

Prema gore
OKViše informacija