Active Beauty
Ova jela s tjesteninom zna svako dijete

Kada djeca kuhaju, recepti moraju biti jednostavni, ali ipak ukusni – poput ovih jela.

Ova jela s tjesteninom zna svako dijete

Creamy One Pot

Sastojci za dvije porcije:

250 g tjestenine (penne)
1 jušna žlica pjenice (musa) od indijskih oraha
1 jušna žlica povrtne juhe iz vrećice
1 jušna žlica kvasca
1 paprika
1 glavica luka
1 mrkva
1 tikvica
1 krumpir
1 češanj bijelog luka
500 ml vode
malo ulja
svježe začinsko bilje po želji

Priprema:

1. U 500 ml vode pripremiti juhu od povrća. Potom dobro oprati papriku, mrkvu i tikvicu. Oguliti luk, krumpir i bijeli luk.
2. Sve sastojke sitno nasjeckati i upržiti u ulju. Potom dodati tjesteninu i zaliti juhom. Poklopljeno kuhati deset minuta.
3. Na kraju dodati kvasac i pjenicu od indijskih oraha i začiniti začinskim biljem.

Tjestenina s kikirikijem

Sastojci za 2 porcije:

250 g špageta
6 jušnih žlica kokosova mlijeka
3 jušne žlice pjenice od kikirikija
2 čajne žlice cvjetnog meda
1 mrkva
½ crvene paprike
2 glavice mladog luka
½ svežnja peršina
1 mali komad đumbira
1 češanj bijelog luka
1 šaka kikirikija
1 jušna žlica sojina umaka
1 jušna žlica soka od limete
2 čajne žlice sezamova ulja

Priprema:

1. Na kockice isjeckati mrkvu i papriku. Na prstenove isjeckati mladi luk, isjeckati peršin, đumbir naribati. Sitno nasjeckati bijeli luk, kikiriki grubo nasjeckati. Kikiriki i peršin razdvojiti i ostaviti po strani.
2. Špagete kuhati u slanoj vodi osam minuta.
3. Sezamovo ulje zagrijati u maloj posudi, dodati bijeli luk i đumbir. Potom dodati pjenicu od kikirikija te zaliti kokosovim mlijekom. Dobro pomiješati pa dodati umak od soje, med i sok od limete.
4. Procijediti špagete i odmah pomiješati s umakom. Tjesteninu s povrćem prebaciti u zdjelu i posuti peršinom i kikirikijem.