Menu

Osjećajte se dobro u vlastitom tijelu: 7 savjeta za Vaše zadovoljstvo

Dobro ćete se osjećati u vlastitom tijelu samo ako učinite nešto dobro za sebe.

Home » Život » Savjet » Osjećajte se dobro u vlastitom tijelu: 7 savjeta za Vaše zadovoljstvo - 05.2020

Eliminacija negativnog mišljenja o vlastitom tijelu prvi je korak prema većem zadovoljstvu. Međutim, svakako nije i jedini. Ako se želite osjećati dobro u vlastitom tijelu, možete raditi na sebi pomoću naših savjeta. Otkrivamo Vam koji su to savjeti.

 

Učinkoviti savjeti za bolji osjećaj u vlastitom tijelu

 

Osjećajte umjesto da se gledate: odrecite se ogledala

Najčešće smo sami sebi najveći kritičari. Gledajući se u ogledalo često primjećujemo desetak sitnica koje ne možemo podnijeti. Ako se želite osjećati dobro u vlastitom tijelu, morate prekinuti taj začarani krug. Prestanite gledati svoje tijelo i počnite ga osjećati. To možete ostvariti vrlo jednostavno. Sve što trebate je suzdržavati se nekoliko dana od pogleda u ogledalo. Tako učite ponovo percipirati vlastito tijelo i sebe, umjesto da ga detaljno “skenirateˮ.

 

Držanje tijela

Malo eksperimentirajte – sjednite na stolicu, spustite ramena, spustite pogled na pod i osvijestite kako se osjećate. Zatim ustanite, ramena zabacite unatrag, prsa prema van, a glavu podignite gore i nabacite osmijeh. Opet osvijestite kako se osjećate. Što primjećujete? Upravo tako! Ako se želite dobro osjećati u svom tijelu, morate popraviti držanje tijela. Što je Vaše držanje bolje, bolje ćete se osjećati. Lako je!

 

Udobna odjeća pomaže

Uske hlače, neudobni grudnjaci ili visoke potpetice često i ne izgledaju dobro niti se u njima dobro osjećate. Pa zašto onda sebi to radite? Prestanite s time. Ako se želite osjećati dobro u svom tijelu, morate uskočiti u odjeću u kojoj se osjećate udobno i dobro. Naravno, to ne znači da biste trebali ići na posao u vrećastoj odjeći za trening, ali bitno je osigurati da se i u šminkerskoj i u poslovnoj odjeći osjećate dobro i ugodno. Jer kao što je rekla Coco Chanel: „Luksuz mora biti udoban, inače nije luksuz!“ – i bila je u pravu.

 

 

 

Kretanje: Ako ste fit bit ćete sretniji

Ako se želite osjećati dobro u svom tijelu morate ga koristiti. Naši mišići žele biti izazvani, srce želi pumpati krv, a koži je potrebno znojenje – čovjek nije stvoren za sjedenje. Međutim, nemojte krivo shvatiti – dobar osjećaj ne proizlazi iz, na primjer, upornog mukotrpnog trčanja ili pohađanja satova aerobika, već samo kad se krećemo s radošću. Nije važno je li riječ o šetnji na svježem zraku, teniskom meču s najboljim prijateljem ili plivanju tijekom pauze za ručak – važno je samo da Vam je aktivnost zabavna. Jer kao što engleska izreka kaže: „Pokrenite svoje tijelo i um će slijediti“.

 

Aktivno opuštanje

Opuštanje je najvažniji faktor za bolji osjećaj u vlastitom tijelu. A to posebno vrijedi u fizičkom pogledu. Zgrčeni mišići i napetost sprječavaju da se osjećamo ugodno u svojoj koži. Zaustavite se i priuštite svom tijelu i duši aktivne trenutke opuštanja. Profesionalne masaže mogu Vam pomoći kao i redovite kupke. Ono što je također važno je istezanje (npr. kroz jogu ili pilates), ali jednako je važan i oporavak mišića. Dugoročno opušteni mišići ne sprečavaju samo bolne grčeve, nego i loše držanje tijela.

 

Usporedba s drugima: Nitko nije savršen

Ako se želite osjećati dobro u vlastitom tijelu, razmislite o sebi. Ali ponekad pomaže i malo usporedbe da biste bili zadovoljniji sobom. Pogledajte ljude oko sebe. Nitko od njih nije savršen, a ipak ih smatramo atraktivnima, zanimljivima ili na neki način impresivnima. Pa zašto smo onda toliko strogi prema sebi?

 

Kozmetički trik: Izgledajte lijepo, osjećajte se bolje

I naravno, pomoć je dopuštena ako se želite osjećati dobro u vlastitom tijelu. Zašto ne? Što mislite o, primjerice, visokokvalitetnoj njezi kože koja ostavlja lijep svilenkasti sjaj na koži? Ili korištenju losiona za tijelo s učinkom samotamnjenja? S malo boje na koži odmah se osjećamo ugodnije. Možete se počastiti i profesionalnom  manikurom ili novom frizurom. Što god bio Vaš izbor, najvažnije je da se osjećate dobro!

Prema gore
OKViše informacija