Menu

Nude look: Kako s manje šminke postići više

Prirodnost nude looka ide uz svaku priliku.

Home » Ljepota » Make-Up » Nude look: Kako s manje šminke postići više - 02.2020

Tko odabere nude look, taj također šalje poruku: Ljepota dolazi iznutra, i to u višestrukom smislu. Jer ove godine nije važna samo fasada, nego i cjelokupan paket: Stil života koji je nježan prema koži s puno vode, svježeg zraka, kretanja i prehrane bogate vitaminima osigurat će zdrav i blistav ten.

U jednakoj mjeri važna je i pravilna prehrana za dušu. Tu spadaju optimizam, životna radost i redoviti predah od svakodnevice, jednako kao i pažljivo postupanje. To se može vježbati na način da usporimo svakodnevni tempo, svjesnije doživljavamo stvari i da se divimo onim malim čudima koje nam život donosi.

I detoksikacija od šminke može pomoći da se izoštri pogled za individualnu ljepotu. Nakon jednog tjedna bez dekorativne kozmetike moći ćete lako odrediti koji Vam proizvodi za njegu doista nedostaju i što će najbolje naglasiti Vaše prirodno zračenje. Odreći se starih navika pritom ima divan oslobađajući učinak. Kako bi bilo da, primjerice, umjesto omiljenog mirisa odaberete svježu unisex varijantu? Onaj tko razmišlja izvan okvira, možda će otkriti nešto novo što će se dobro slagati s vlastitim ja.

I ne zaboravite: Kod nude looka manje je više!

Ciljana podloga

Kod nude looka posebno je važan ujednačen ten kože. Tu jedan genijalan trik dolazi iz Francuske: Francuskinje podlogu koriste samo na onim mjestima gdje je zaista potrebno. Ostatak lica, a posebno hrbat nosa, pritom ostaju pošteđeni. Tako se odmah stvara dojam potpuno prirodnog tena.

Nježni tonovi

Nude ne znači da nisu dozvoljene boje. No, važno je znati kako ih ciljano upotrijebiti. Svijetli tipovi odlučit će se za nijanse sjenila od sivkastoplave do boje mente, a najbolje iz iste skupine boja kao i boja očiju. Uz tamniji ten kože i smeđe oči posebno će skladno djelovati rosé tonovi i svijetli smeđi tonovi. Usta se iscrtavaju olovkom za usne u boji usana te se pokretima kista boja olovke stapa s ostatkom usana. Malo sjajila za usne dat će potrebnu svježinu i sjaj.

Decentni glamur

Sjenilo za oči sa sjajnim česticama i nude look međusobno se isključuju? Ne nužno. I ovdje su odlučujuće boje. Zbog elegantnih zlatnih i brončanih nota Vaše će oči sjajiti te će stvoriti topli, zemljani večernji izgled. Važno: Koristiti sjenila fine teksture umjesto proizvoda s grubim sjajnim česticama! Kod trepavica izbjegavajte prejake kontraste: Tamnosmeđa maskara jednako će lijepo naglasiti oči, a djeluje puno prirodnije od crne.

Do vrhova prstiju

I ruke poprimaju nude look, uz pretpostavku da su nokti savršeno uređeni, njegovani i lakirani u neutralnu boju. Pored klasične transparentnosti tu su trendovske boje u nude i pastelnim tonovima koji pozivaju na eksperimentiranje prirodnim izgledom. Nokti svjetliji za jednu ili dvije nijanse prizivaju ljetnu svježinu, dok tamnije nijanse ostavljaju dojam putenosti i elegancije.

Prema gore
OKViše informacija