Menu

Alternativa koja učinkovito čisti

Novi trendovi u čišćenju lica.

Home » Ljepota » Alternativa koja učinkovito čisti - 02.2017

Od čudotvornih spužvica do električnih četkica i nanočestica po imenu micele – donosimo pregled novih trendova u čišćenju lica.

Baš kao u filmu Beskrajan dan – iz dana u dan uvijek isti problemi s prekomjernim lojem, štetnim tvarima, ostacima make-upa. Sve to svakodnevno prekriva našu kožu slojem – svakodnevice. I svakodnevno se taj isti sloj nanovo mora odstraniti. Nečistoća sakupljena u jednome danu nema što tražiti na koži noću kada koža treba disati i imati uvjete potrebne za regeneraciju. Čišćenje je alfa i omega njege lica jer upravo ono optimalno priprema lice za njegu koja slijedi. A za zdravlje kože važno je barem onoliko koliko i same kreme jer jednostavno već dugo znamo da pranje lica samo vodom nije dovoljno. Dobro i efektivno čišćenje lica podrazumijeva puno više. Više ne vrijedi pravilo da se ta procedura mora sastojati od nekoliko koraka te da mora dugo trajati.

Dobro iščetkano

Čišćenje lica rukama praksa je koja potječe iz kozmetičkog kamenog doba. Potvrdit će vam to svi ljubitelji ljepote. Ruke su odavno zamijenile elektronske četkice za čišćenje lica. One su u nekom smislu slične električnim četkicama za zube, a kožu mogu očistiti i do šest puta temeljitije, vratiti joj sjaj, smanjiti pore pa čak i bore. Kružnim pokretima glave električne četkice odstranjuju prekomjerno nataložene odumrle stanice kože što kožu čini bolje prokrvljenom pa postaje glađa i automatski poprima bolju boju. Nadalje, koža općenito djeluje mlađe i svježije. U većini slučajeva hightech-četkice dostupne su s nekoliko nastavaka. Tako je mekana četkica prikladna za svakodnevno čišćenje, tvrđe varijante pokazuju značajke sredstava za piling kože, a posebni nastavci namijenjeni su nanošenju krema za njegu kože kroz nježnu masažu. Rukovanje ovakvim proizvodima isto je znatno lakše, a većina ih je čak i vodootporna pa se mogu koristiti i ispod tuša. Na glavu četke stavlja se uobičajen proizvod za čišćenje lica te se jednu minutu trlja rukom. Općenito postoje tri različita modela četkica za čišćenje lica: ultrazvučne četkice kakve se koriste u salonima ljepote,    električne četkice za kućnu uporabu te one mehaničke.

High-Tech

U posljednje su vrijeme razvijeni proizvodi za čišćenje lica te elektronska i analogna pomagala koja znatno pojednostavljuju proces skidanja šminke i čišćenja lica. Jedino što je važno odabrati odgovarajući proizvod u skladu s vlastitim potrebama. Proizvodi i pomagala prilagođeni tipu kože snažno utječu na izgled, a ponajviše na osjećaj kože. Važno je uvijek se osloniti na taj osjećaj te prema njemu i birati proizvode za čišćenje: od novih pomagala kao što su električne četkice ili spužve za pranje od korijenja biljke konjac pa sve do proizvoda za čišćenje na bazi ulja ili, pak, micelarnih otopina – talentiranih proizvoda koji ispunjavaju više uloga odjednom.

Preporuka: profesionalno čišćenje lica preporučuju svi stručnjaci, ali to ne znači da smijemo zanemariti svakodnevnu njegu kod kuće, koristeći odgovarajuće proizvode.

Čvrsto korjenje

Nove spužvice od čudotvornog korijena biljke konjac u principu funkcioniraju slično, a za njihovo korištenje potrebna nam je i vlastita ruka.  Gomoljasto korijenje koje se odavno koristi u ritualima ljepote, poglavito u Aziji, prikladno je za nježno čišćenje lica, ne sadrži bojila ni konzervanse, prikladno je za vegane te se može kompostirati. Odlike ovog proizvoda osobito dolaze do izražaja kod suhe i osjetljive kože. S jedne strane, zbog mehaničkog pristupa čišćenju jer tkivo djeluje poput nježnog pilinga koji potiče prokrvljenost i otklanja odumrle stanice kože. S druge strane, zbog samih sastojaka spužve jer konjac po prirodi obiluje vlagom te je alkalan što uravnotežuje kiselost kože. Osim toga, vlakna spužve obiluju vlažnim mineralnim tvarima poput magnezija, željeza i fosfora baš kao i brojnim vitaminima koji se pri uporabi otpuštaju na kožu.

Mali, ali itekako vrijedan

Izvrsne rezultate ostvaruju još manji djelići po imenu micele. Ne samo da su čišćenje lica učinile revolucionarnim, nego su ga i ekstremno pojednostavile. Micele se sastoje od posebnih tenzida s jezgrom koja otapa masti te ljuskom topivom u vodi. Tako mogu, poput magneta, vezati ostatke make-upa, a da se pritom na površini lica ne vrši snažan pritisak. Djelovanje vodica je zapanjujuće: samo jednim malim pokretom otklanja se sav make-up, oči ne peku, a suha i osjetljiva koža ne ostaje nadražena. Proizvod se ne mora ni ispirati. E to se zove inovacija!

Koji je vaš izbor?

 

Proizvodi za čišćenje kože – za svaki tip

Savjeti za čišćenje:

Suha koža: kada je koža suha potrebni ju je tretirati s kremastimproizvodima za čišćenje koji sadrže esencije koje smiruju kožu te proizvode neutralne pH-vriejdnsoti. Izbjegavajte sredstva koja sadrže alkohol i parfem.
Mješovita koža: ako ste skloni masnoj koži, dobro će vam doći antibakterijski gelovi za čišćenje i lice.
Normalna koža: kako bi vaša koža bila uravnotežena koristite nježne proizvode za čišćenje. Od gela do moussa, sve je moguće.

 

Prema gore
OKViše informacija