Menu

Novi retro: Trendovi šminke za nostalgične

Izgledi kao „Lutkaste oči“ ili „Disko groznica“ klasik su kod šminkanja.

Home » Ljepota » Make-Up » Novi retro: Trendovi šminke za nostalgične - 09.2019

Izgledi kao „Lutkaste oči“ ili „Disko groznica“ klasik su kod šminkanja. Oni se iznova interpretiraju i postaju trendovi za jesen i zimu i ponovno oživljavaju prošla vremena na suvremen način.

90-e: Smokey Eyes

Kod Smokey Eyes-a okružite oko duž gornjeg i donjeg kapka crnom olovkom. Nanesite crno sjenilo na gornji kapak i razmažite ga prstima prema van. Na kraju nanesite debeli crni sloj na trepavice. Obrve i usne ostaju u neutralnim tonovima i zadržavaju se diskretno u ovom izgledu. Ako je potrebno, pospite prahom u boji kože i matirajte.

Savjet: Umjesto grungea izgleda s pojedinačnim pramenima, kovrdžava glava nadahnuta mlađom inačicom Mariahe Carey, uokviruje lice. Uvijajte kosu uvijačem, lagano četkajte i fiksirajte kovrče sprejem. Ne zaboravite toplinsku zaštitu i pjenu za uvijanje kose! Nostalgična glazbena kutija: U ovaj se izgled uklapa pjesma Mariahe Carey,„Without You“.

 

 

80-e: Pop i Novi val

Ovaj izgled zahtijeva hrabrost za boju! Možete kombinirati dvije do tri jake boje, poput narančaste, ružičaste i crvene. Za neonske oči nanesite sjenilo u narančastoj boji na kapke i povucite prema obrvama. Četkajte obrve prema gore.

Na obraze se nanosi rumenilo narančastih tonova, koje odgovaraju boji kapka. Ako ste hrabri, povucite ruž prema sljepoočnicama. Na usne boja, ovdje jaka crvena, prstom se tapka i dopunjava sjajem za usne.

Savjet: Za ovaj izgled inspirira zvijezda „Prljavog plesa“ Jennifer Gray, poznata po liku Frances „Baby“ Houseman. Voluminozna kosa oblikuje se na jednu stranu i pričvršćuje ukosnicama. Velike naušnice čine ovaj veseli šareni izgled savršenim.

Nostalgična glazbena kutija: Uz ovaj izgled iz zvučnika se čuje „Time of my Life“ izvođača Bill Medley i Jennifer Warnes.

70-e: Šljokičava groznica

Ovdje se sve vrti oko svjetlucanja, šljokica i sjaja. A budući da svjetlucave čestice bolje prianjaju za dobro navlaženu kožu, hidratantna njega ili maska pružaju idealnu površinu. Čak i sjajni temeljni premaz može pripremiti izgled; tada rado nanesite puder i highlighter sa svjetlucavim učinkom.

Da biste bili moderni, odaberite boju očiju i usana u istom tonu. Osobito su popularne ružičaste, bordo i iridescentno ljubičaste, koje kroz svjetlucave čestice sjaje disko svjetlom. Nanesite sjajno sjenilo oko očiju na gornji i donji kapak. Ako je potrebno, pojačajte dodatnim svjetlucavim pigmentima. Nježno ga nanesite prstom ili četkom. Na usne nanesite svijetlo ružičasti ton i sjaj za usne.

Savjet: Ovdje kosa može padati u mekim valovima ili kovrčama. Glavno da je meka i lagana. Za sjajni dovršetak bez težine upotrijebite hranjivi sprej za sjaj.
Nostalgična glazbena kutija: Uz ovaj izgled ništa se ne uklapa bolje od ABBA-ine „Dancing Queen“.

60-e: Lutkaste oči

Za ovaj izgled velikih očiju prvo se oči uokviruju svijetlosivom ili smeđom olovkom. Za umjetne trepavice po uzoru na Twiggy lijepite umjetne trepavice na gornji rub trepavica. Tko se usudi više, lijepi i na donji rub trepavica. Također lijepo: lijepite pojedinačne trepavice koje mogu djelovati malo bodljikavo ili kao noge kukca.

Na donji rub trepavica nanesite debeli sloj crne. Za porculansku nijansu upotrijebite puder sa svjetlucavim učinkom. Na usne tapkajte ruž za usne u boji nude.

Savjet: Kosu češljajte prema natrag s malo voska za kosu. Klasično, kosa se može skupiti u duboku pletenicu ili nisku pundžu. Nešto moderniji izgled dobiva se otvorenom kosom češljanom prema natrag. Nostalgična glazbena kutija: Svjetska žena drži do Nancy Sinatre i pjeva „These Boots are Made for Walking“.

Prema gore
OKViše informacija