Menu

Trendovi iz svijeta ljepote

Novo JA.

Home » Ljepota » Make-Up » Trendovi iz svijeta ljepote - 12.2016

Madeži i pjegice. Lijepe usne i divlje obrve. Svako lice ima svoje dobre strane i njih treba istaknuti. Kada je o šminkanju riječ, više nije važan perfekcionizam i besprijekoran ten. Naglasak se stavlja na nas. Donosimo četiri aspekta novog trenda.

Kombinacija: oštre konture usana, divlje obrve

Harmonija. Kod ovog looka u fokusu su usne koje zrače žarkom crvenom bojom rajčice, dok je ostatak make-upa u pozadini. Jedino su obrve jednako naglašene. One uokviruju lice i daju mu snažnu izražajnost. Obrisi usana ocrtavaju se precizno olovkom za usne što dodatno vizualno podiže usne, a usnama daje posebno izražajan oblik. Boje olovke i ruža za usne trebale bi biti harmonično ujednačene.

Kako postići ovaj look:da biste uspješno postigli rezultate, koža vaših usana mora biti besprijekorna. Stoga je najbolje da prije nanošenja make-upa napravite peeling. Potom ih malo hidratizirajte. Možete koristiti olovku za usne ili ruž za izvlačenje kontura koji ne samo da ih naglašava nego sprečava da se ruž za usne prelije preko ruba usana. Počnite od sredine gornje usne, a potom olovku za izvlačenje kontura možete povući sve do kuta usana. Isto ponovite i na donjoj usni. Tek potom ocrtajte usne olovkom.

 

Stick. essence Velvet stick za lako nanošenje.
Ocrtano. essence lipliner za prcizno ocrtavanje i prirodan izgled.

Preporuka: decentan highlighter iznad sredine usana vizualno čini usne većima.

Dodatni savjeti za obrve: isti rezultat postići ćete odlučite li se za puder ili olovku za obrve.  Mi smo koristili maskaru za obrve jer predstavlja jednostavniju opciju. Posebni tuševi ističu oblik obrva, učvršćuju ih i ostavljaju trag boje na gotovo svakoj pojedinačnoj dlačici. Kod ove tehnike važno je uvijek dobro otresti četkicu kako se ne bi stvarale grudice boje. Četkicu ukosite i povlačite je u smjeru od dolje prema gore kako biste istaknuli prirodan oblik obrva. Pripazite na to da zahvatite što je moguće više dlačica.

Tehnika: difuzno sjenilo za oči

Verwischt. Lidschatten, der sich nicht an Grenzen hält. Diffus aufgetragen sieht er ganz bewusst unperfekt aus. Besonders gut sichtbar wird dieser Look bei kräftigen Lidschattenfarben wie Lila oder Grün.

Snažno. Sjenilo za oči ne zadržava se na granicama. Difuzna metoda omogućuje da svjesno postignemo nesavršen izgled. Kod ovog su looka posebno vidljive izražajne boje sjenila za oči kao što su lila ili zelena.

Produkte für den diffusen LidschattenKako postići ovaj look: najprije je na kapke potrebno nanijeti podlogu za sjenilo za oči koja će spriječiti nakupljanje boje u naborima sjenila. Osim toga, tako će look biti postojan. Potom se sjenilo nanosi sve do ruba pokretnog dijela kapka, a na prijelazima ga je potrebno sjenčati. Varijabilno je kojim će se to intenzitetom događati. Na kraju kistom nanosimo sjenilo uz donji vijenac trepavica te ga sjenčamo sa strana.

Dvostruko. s.he stylezone lila duo sjenilo (Nr. 164/115).
Pomoć. alverde kist za nanošenje sjenila.

Kod ovog su looka posebno vidljive izražajne boje sjenila za oči kao što su lila ili zelena.

 

Tekstura: novi nude

Napokon ćemo vidjeti barem dio kože. Potpuno prirodan look podrazumijeva prirodan i svjež izgled kod kojega moramo istaknuti svoje prednosti. Naravno, pritom nam nije zabranjeno prekrivati nepravilnosti poput izraženih kolutova oko očiju uslijed čega ćemo postići besprijekoran ten, no pritom nije potrebno prekriti cijelo lice. Važno je samo imati na umu kako kod ovog looka make-upom želimo istaknuti pozitivne strane svoje prirodne ljepote. Koža bi trebala izgledati zdravo i umjereno blještavo.

Prirodno. Napokon ćemo vidjeti barem dio kože. Potpuno prirodan look podrazumijeva prirodan i svjež izgled kod kojega moramo istaknuti svoje prednosti. Naravno, pritom nam nije zabranjeno prekrivati nepravilnosti poput izraženih kolutova oko očiju uslijed čega ćemo postići besprijekoran ten, no pritom nije potrebno prekriti cijelo lice. Važno je samo imati na umu kako kod ovog looka make-upom želimo istaknuti pozitivne strane svoje prirodne ljepote. Koža bi trebala izgledati zdravo i umjereno blještavo.

Kako postići ovaj look: prvo nanesite hidratantnu kremu. Male nepravilnosti, crvenilo i mrlje ispod očiju prekrijte diskretnim korektorom. Potom nanesite podlogu, a najbolje je izabrati onu koja propušta prirodan ton kože. U kutove očiju te iznad sredine gornje usne nanesite highlighter. Nude ruž za usne izvrsno pristaje novome looku.

Matt. L’Oreal Infallible 24-sata matt puder za prirodan izgled.

Boja: zelena

Zelena u svim svojim nijansama, od smaragdne do boje mahovine, bit će dolazeće sezone čest gost na našim kapcima i noktima. Naravno, isto vrijedi i za lovačku zelenu, pantonu 2017. godine.

Lovac. Zelena u svim svojim nijansama, od smaragdne do boje mahovine, bit će dolazeće sezone čest gost na našim kapcima i noktima. Naravno, isto vrijedi i za lovačku zelenu, pantonu 2017. godine.

Kako postići ovaj look: prije no što nanesemo sjenilo za oči, potrebno je nanijeti podlogu kako se sjenilo ne bi obrisalo prije no što želimo. Važno je da se kod ovog looka koji prvenstveno ističe oči, ne vide kolutovi oko očiju. Prekrijte ih ravnomjerno korektorom te s malo highlightera. Prstom ili kistom ravnomjerno utapkajte malo sjenila po sredini gornjeg kapka te direktno ispod donjeg.  

Zeleno. Prekrasna zelena boja. Mono sjenuilo s.he stylezone (Nr. 163/050).
Još zelenog.  Mono sjenilo (Nr. 80 Mon Glamour)  iz Catrice.

Prema gore
OKViše informacija