Menu

Vrijeme za nježnost

Njega usana u hladnijim danima.

Home » Život » Vrijeme za nježnost - 11.2016

Bit će to zima za poljupce s odgovarajućom njegom za usne.

zwei Liebende küssen sich

Usne su iznimno osjetljive i imaju toliko tanku kožu da se kroz nju čak proziru krvne žilice što i nije dobro polazište ako želimo prezimiti hladno godišnje doba bez oštećenja. Otegotna okolnost je i neprestana smjena hladnih temperatura i vrućeg zraka što isušuje usne. U posebno neugodnim slučajevima koža puca i u području kutova usana koje spadaju među vanjske sluznice. Za razliku od normalne kože one nemaju žlijezde lojnice niti zaštitni masno-vlažni sloj. Ne mogu same proizvoditi masnoću ni vlagu pa tako postaju posebno izložene štetnim vanjskim utjecajima. Budući da sadrže jako malo pigmenta boje, usne gotovo da nemaju nikakvu UV zaštitu. Potrebno je paziti na ujednačen unos tekućine u organizam i piti puno vode kako bi se spriječio problem ispucanih usana. Uvelike može pomoći i izbjegavanje stresa kao i zdrava prehrana. Budući da protiv kontinuiranih promjena u temperaturi još nije nikla nijedna ljekovita trava, čim osjetimo zatezanje i perutanje kože usana, morali bismo započeti s odgovarajućom njegom. Zimi počinje sezona balzama za usne.

Sezonski rad

Proizvodi za njegu usana istovremeno štite i potiču regeneraciju osjetljive kože. Mogu popraviti manja oštećenja i tako učiniti da usne ponovno budu glatke i njegovane. Pravilna njega usana opskrbljuje dovoljnom količinom vlage. Nadalje, važno je da zimi proizvodi za njegu usana obiluju tvarima koje ostavljaju mastan film. Ulja i voskovi prianjaju uza kožu poput tankog sloja i tako sprečavaju da nastavi gubiti vlagu. Proizvodi poput maslaca shea, ulja jojobe ili koštice breskve osobito su prikladni za njegu usana. Sadrže tvari slične mastima u koži. Dobar učinak postiže se i s proizvodima za njegu koji sadrže bademovo ili maslinovo ulje te pčelinji vosak. Ujedno treba pripaziti i na to da sadrže i vitamine C, E ili B kao i aktivnu tvar pantenol jer tek ćete u tom slučaju u ovo negostoljubivo godišnje doba moći otpustiti poljupce na vjetru.

žena na skijanju

Zima. Ulja i voskovi prijanjaju uza kožu poput tankog sloja i tako sprečavaju da nastavi gubiti vlagu.

Savjeti za njegu za suhe i ispucale usne

Njega usana

  • Trljajte: jednom tjedno priuštite svojim usnama nježan piling koji ne samo da će ukloniti odumrle stanice kože nego će potaknuti njezinu prokrvljenost. Možete posegnuti za pravim  pilingom za usne, ali ćete jednak učinak postići i mekanom četkicom za zube.
  • Ukrotite jezik: nemojte lizati usne. Čim na usnama osjetimo neugodnost ili napetost, automatski ćemo ih polizati. To biste svakako trebali prestati činiti jer tako još više isušujte usne.
  • Nanesite kremu: prije no što napustite kuću, nanesite na usne neku kremu za njegu.
  • Zaštitite: pripazite na to da proizvodi za njegu usana sadrže UV-zaštitu jer i zimi postoji opasnost od opeklina od sunca.
  • Odmorite: noću je naša koža osobito podložna njezi i zato bi prije odlaska na počinak trebalo nanositi proizvode za intenzivnu njegu usana jer se koža usana preko noći tako obnavlja.
Proizvodi za njehu suhih usana

Za suhe usne postoji jednostavno rješenje, hidratacija i njega.

Preporučujemo:
Mandarina. Nahranite svoje usne Balea balzamom i ostavite na njima neodoljiv miris mandarine.
Nude. Balea Nude kiss za meke i nahranjene usne. Ostavlja blagi trag na usnama.
Sjaj. Ako uz njegu želite i malo sjaja na vašim usna alverde Shimmer pravi je balzam za vas.
Vitamin E. Za jako suhe usne svakako isprobajte Labello Med Repair.
Nar. Slatko pakiranje i odlična njega. eos balzam za usne.

Prema gore
OKViše informacija