Menu

Njega stopala – smjernice do ljeta

S toplim vremenom i noge se ponovo pripremaju na svjež zrak.

Home » Ljepota » Njega » Njega stopala – smjernice do ljeta - 05.2019

S toplim vremenom i noge se ponovno pripremaju na svjež zrak. Krajnje je vrijeme da ih uz odgovarajući plan njege dovedemo u formu.

Tijekom zime često zanemarujemo stopala i noge. A onda kada porastu temperature, naše noge za to nisu spremne. Uz pravi program njege ponovno će doći u formu.

  1. Osloboditi se starih tereta

Odumrle stanice kože i zadebljanja slobodno mogu ostati u hladnim godišnjim dobima. Uz odgovarajuću pripremu tako će i biti. Zadebljanja se lako odstranjuju uz kamen ili turpiju za stopala. Prethodno je potrebno pripremiti kupku za stopala u vodi ugrijanoj na otprilike 38 stupnjeva. Nakon 20 minuta koža će biti dovoljno mekana kako bi se zadebljanja odstranila. Peeling će na nogama odstraniti stare, odumrle stanice kože te ju napraviti nježnom. Time će brijanje biti temeljitije, a i dlakama će biti olakšano probijanje. Tako se sprječava urastanje dlaka. Kod osjetljive kože između peelinga i brijanja potrebno je pričekati kako se koža ne bi dodatno iritirala.

  1. Učiniti glatkim

Hoćete li i kako odstraniti dlake, ovisi o vama, osjetljivosti vaše kože i vašoj toleranciji na bol. Najbrža je metoda još uvijek klasično brijanje. Dlačice na palčevima i stražnjoj strani stopala trebalo bi odstraniti temeljitijim metodama, primjerice voskom, kako iznova narasle dlake ne bi stršile.

  1. Dovesti u formu

Nakon kupke za stopala lakše se režu i nokti. Nokte ćete odrezati škaricama ili noktaricom, a rubove isturpijati manjom turpijom. Nokat ne treba rezati previše okruglo jer tako će urasti. Površinu nokta treba ispolirati, zatim umasirati namjensko ulje na kožicu oko nokta. Po želji ju se može i odstraniti. Prethodno nanijeti gel za odstranjivanje kožice i pustiti da upije.

  1. Odzvati nepoželjne goste

Kod znojnih stopala preporučuju se ulošci za cipele (kod zatvorene obuće) koji će upiti vlažnost. Stvaranje znoja i neugodnog mirisa može spriječiti dezodorans za stopala. Za gljivice na stopalima i noktima te kurje oči postoje namjenske olovke i sprejevi. Potpuno je prirodna pojava na nogama celulit koji se pojavljuje kod gotovo svake žene. Može se tretirati posebnim četkama za masažu koje potiču cirkulaciju u nogama te tako pomažu da se koža na nogama izravna. Naizmjenični tuševi toplom i hladnom vodom također mogu izravnati vezivno tkivo.

  1. Pokazati nježne strane

Nakon tretiranja slijedi nanošenje kreme, najbolje navečer. Za dodatnu količinu njege nanijeti deblji sloj kreme, obući tanje pamučne čarape i tako prespavati. Noge također hidratizirati i po želji nanijeti kremu za samotamnjenje. Losioni s učinkom samotamnjenja učinit će kožu nježnijom, a boja će optički upotpuniti neravnine.

Prema gore
OKViše informacija