Menu

Serumi: Plemenite kapljice

Sastojci. Savjeti za upotrebu. Preporuke proizvoda.

Home » Ljepota » Serumi:Plemenite kapljice - 04.2016

Kap po kap, dobar glas o serumima se proširio i sada dubinski djeluju dospijevajući do svih slojeva kože. Nikakvo čudo jer je njihova popularnost sve veća.

Serumi za njegu kože u posljednje su vrijeme doživjeli svojevrsni bum, i to s pravom. Trenutačno ih promatramo kao na svojevrsna čudotvorna sredstva kada je u pitanju ljepota, a s obzirom na njihov učinak, mogli bismo ih svrstati u sami red revolucioniranih proizvoda za ljepotu kada već ne pripadaju u ljekarničke proizvode. Guste kapi koje pridonose našoj ljepoti dostupne su u visokim koncentratima na brojnim policama i ciljano i uspješno slijede svoju dermatološku misiju. Njihova uloga je da zatežu, matiraju, vlaže, čiste, obnavljaju te da eliminiraju bore. A sve to naše plemenite kapi čine bez ikakvog problema.

Njega kože sa serumima: Lice djeovjke sa kapljicama seruma na obrazu

Njega. Serumi imaju dermatološku misiju. Guste plemenite kapljice poravnavaju, matiraju, pročišćuju, ispravljaju i smanjuju vidljivost bora.

Visok postotak za lice

Serumi su novi svemogući proizvodi na kozmetičkome tržištu. Mnoge recepture odražavaju dugogodišnji znanstveni rad, a odavno su izgubili status egzotičnih proizvoda na tržištu jer svaka linija proizvoda za njegu sadrži i pripadajući serum. Serumi su visokokoncentrirani kokteli za ljepotu koji se primjerice sastoje od antioksidanata, hijaluronske kiseline, glicerina, koncentriranih vitamina A i C te odgovarajućih proteina za njegu kože. Sadrže do tri puta više djelatnih tvari od neke kreme za lice, i to u najvišem mogućem koncentratu. Neki serumi spadaju u čisti luksuz, a često visokovrijedni i rijetki sastojci imaju svoju cijenu. Unatoč tomu, plemenite kapi guste tekuće konzistencije i jedinstvenog učinka nisu zamjena uobičajenom programu njege, nego usmjerena dopuna. Serumi djeluju intenzivnije te su usmjereni određenome cilju, odnosno problemu jer mogu biti prilagođeni konkretnim potrebama kože.

Pravi trenutak

Načelno serum trebamo koristiti kada nam koža signalizira kako je trenutak za dodatnu njegu. Svako malo dolazi do toga da se koža ne može vratiti u ravnotežu. Nekada joj je potrebna dodatna doza hidratacije ili je oštećena i nadražena pa joj je potrebna dodatna porcija njege kako bi se uklonili uzroci takvoga stanja ili pak kako bi se usporilo njezino starenje. Za sve potrebe kože postoje izvrsni serumi s odgovarajućim visokim koncentratima djelatnih kompleksa. Kapljica za kapljicom vašem će umornom tenu podariti novu energiju, hidratizirati ga i omogućiti da koža djeluje mlađe i svježije.

Načelno vrijedi pravilo da se serumi trebaju nanositi tijekom dužeg vremenskog razdoblja, a to znači najmanje tri mjeseca kako biste postigli optimalan učinak.

Neki serumi prikladni su za pružanje trenutačne pomoći. Zbog sinergijskog učinka u svakome se slučaju preporučuje da se koriste proizvodi iste linije.

Njega kože sa serumima: Lice mlade djevojke koja se osmjehuje

Osvježavajuće. Serumi za područje oko očiju lakši su od krema, ali su nešto bogatiji od tonika za lice. Modu se koristiti sami ili u kombinaciji s nekom kremom pa biste jednom trebali probati mješavinu jedne trećine seruma i dviju trećina korektora. Kombinacija će oživjeti vaš ten.

Stvar s molekulama

Na temelju svoga visokog koncentrata djelatnih tvari serumi mogu imati puno jače učinke od krema na koje je naša koža navikla. Razlog tomu je jednostavan: serumi koriste drukčiji mehanizam transporta kako bi riješili uzrok nekoga kožnog problema, a tu je u prvome redu važna veličina molekula jer one mogu biti dovoljno male kako bi dospjele u dublje slojeve kože te tamo obavljale svoju ulogu. Budući da su molekule lipofilne, a to znači da na sebe lako vežu vodu, ne predstavlja im nikakav problem prodiranje u lipidni sloj kože za razliku od obične kreme čije djelatne tvari mogu djelovati samo na površini kože. Serumi, pak, uspijevaju prodrijeti kroza sloj epiderme i potaknuti rad stanica u dubljim slojevima kože. Zato se neki serum mora neprestano nanositi pored redovite dnevne i noćne njege.

Zahvaljujući laganim teksturama koje ne sadrže ulja, serumi mogu osobito dobro otpuštati sastojke poput vitamina C ili hijaluronske kiseline koji „vole“ vodu. No postoje i uljni serumi koji se primjenjuju kada se površina kože mora brzo popraviti i poboljšati. Takvi su poglavito prikladni za osjetljivu i suhu kožu.

Kako koristiti serum?

više

Ispravna njega: Serum u 3 koraka

Žena umiva lice vodom

Čišćenje. Za optimalno korištenje seruma, potrebno je stvoriti vlastiti ritual čišćenja lica.

  • Korak 1: Prvo biste kožu trebali temeljito očistiti, a potom na nju tapkajući nanijeti tonik.
  • Korak 2: Nakon toga koža će lako upijati koncentrat djelatne tvari koji bi se trebao nanijeti dok je koža još vlažna.
  • Korak 3: Nakon otprilike jedne minute, ovisno o trenutku u kojemu se obavlja njega, nanosi se uobičajena dnevna ili noćna krema.

Dobro je znati da tijekom sna koža obnavlja svoje stanice i zato je osobito podatna za posebnu njegu. Visoka koncentracija djelatnih tvari nekoga seruma može značajno potaknuti taj proces.

Eva Mühlbauer

Novinarka s naglašenim osjećajem za lijepo. Ujedno je i strastvena kolekcionarka modnih komada i zaljubljenica u čitanje. Balerina. Prvi proizvod koji je sama kupila, a to je bilo kad je imala 12 godina, bio je proizvod dekorativne kozmetike alverde. Već 20 godina nije izašla iz kuće, a da njezini nokti nisu bili nalakirani.

Prema gore
OKViše informacija