Active Beauty
Nabujak od zobi

Nekada ne treba puno za pripravu savršenog deserta.

Nabujak od zobi

Zobi se pridaju brojne odlike, a među njima se svakako nalazi i podatak da obiluje brojim mineralima i elementima u tragovima. Ova vrsta žitarice ne sadrži gluten, lako se probavlja i može se pripremati na različite načine. Donosimo recept za pripremu senzacionalnog nabujka.

Sastojci za 4 osobe:
Hirseauflauf

  • 250 g zobi
  • 1 prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 50 g šećera
  • vanilin šećer
  • 50 g čokolade za jelo i kuhanje
  • 1-2 jabuke
  • 5 jušnih žlica marmelade od marelica

Priprema:

  1. Jabuku narezati na tanke kriške i nasjeći čokoladu.
  2. Zob kuhati u dvostrukoj količini slane vode pa ostaviti sa strane da se dobro ohladi. Odvojiti žutanjak od bjelanjka pa ga izraditi te pritom postupno dodavati šećer i vanilin-šećer. Bjelanjak izraditi sve dok snijeg ne postane čvrst. Pomiješati zob i kremu od žutanjaka pa pažljivo dodati snijeg.
  3. Pola smjese dodati u prethodno namašćen kalup pa po površini rasporediti čokoladu, sitno sjeckanu jabuku i marmeladu. Prekriti ostatkom smjese od zobi i peći u pećnici na 175° stupnjeva uz uključenu opciju strujanja zraka.