Menu

Sjajni premazi

Bez kraja i konca.

Home » Ljepota » Sjajni premazi - 11.2017

Trend metalik make-upa nije prošao. Tekući metali kao i tekuće presijavajuće teksture za kapke i usne i ove sezone su sasvim visoko na ljestvici željenih stilova.

Baš kad smo pomislili kako je trend metalik make-upa s presijavajućim česticama prošao, on se ponovno vraća pod sjaj reflektora. Pritom nije uvjetovan božićnim razdobljem, nego nam jednostavno ne može dosaditi. Svake sezone predstavlja se novi look u novim paletama boja pa je tako ove sezone došao red na novu, tekuću teksturu. To znači da make-up mora odražavati efekt vlažnosti. Bez obzira na uobičajene nijanse zlatne, srebrne i brončane, ovaj put u igru upadaju i hrđavi tonovi crvene i smeđe boje kao i metalik-sjajni tonovi ružičaste. To znači da i dalje nastavljamo investirati u metalik efekte.

Savjet: ako želite postići još veći sjaj, utapkajte nešto svjetlije sjenilo na unutarnji kut oka i tako ćete još više otvoriti pogled.

Metalik oči

Tekuće sjenilo za oči ima brojne prednosti, baš za novi prodor u metalik branšu.
Tekuća sjenila za oči imaju visoku razinu pigmentacije, pa su samim time u stanju postići osobito sjajan efekt. Uz to, upadljivo se jednostavno nanose što omogućuje već i mekani aplikator. U nuždi se možete poslužiti i prstima.

Dobro rješenje: ove tekuće teksture imaju osobito dobru moć prekrivanja i veliku postojanost. Može se utjecati i na intenzitet nanosa, pa, ovisno o nijansi, možete postizati, sve od nježnih presijavajućih efekata pa sve do dramatičnih večernjih stilova. Pojedinačne boje sasvim se jednostavno miješaju jedna s drugom s ciljem da se kreira potpuno individualan metalik ton. Pri nanošenju tuša za oči ima smisla prstima malo razvući kapak kako bi se boja ravnomjernije nanijela. Ovaj look izgleda osobito lijepo ako se nijansa boje nanosi preko cijele površine pokretnog dijela kapka. Uz malo highlightera nanesenog po sredini kapka ovakav make-up gotovo da dobiva trodimenzionalan efekt. Ako vam se ukupan look čini suviše odvažnom opcijom, bolje se opredijelite za varijantu s tušem za oči koji već sadrži čestice sjaja.

Jedini nedostatak: tekući metal može se nataložiti u kutovima i naborima kapka što će glamuroznom looku dati dozu grubosti. Kako bi make-up bio postojan što je duže moguće, prethodno biste trebali nanijeti primer i podlogu za sjenilo.

Preporučujemo:

Poput metala. CATRICE kremasto sjenilo za oči iz linije Liquid
Metal (br. 040).

Upadljivo. trend IT UP Metallic sjenilo za oči savršeno je za
novogodišnju proslavu.

 

Metalik usne

Sjajne, metalik usne? Imate li osjećaj kao da ste se upravo transportirali u 1990-e? Vaš vas osjećaj ne vara jer metalik ruževi za usne vraćaju se na velika vrata, premda u znatno boljoj formulaciji. Sada se više ne nanose na usne poput nekog stranog tijela, nego se vežu s njima. Pritom pokrivaju velik dio spektra boja pa su dostupni u tonovima od crvene preko ružičaste pa sve do boje kože ili onih sasvim svemirskih rješenja poput srebrne ili brončane. Za svačiji ukus naći će se ponešto.

Neke boje poput srebrne ili svemirski plave više su namijenjene naprednim fanovima metalik nijansi i ako nemate iskustva s metalik ruževima, možete probati metalik presijavajuće sjajilo za usne koje se nanosi samostalno ili preko nekog ruža u boji.

Uz posebne metalik topcoate za usne moguće je postići jedinstvene lookove.
Budući da takve sjajne usne na sebe privlače svu pažnju, pripazite na to da je koža usana njegovana. Preporučujemo da prvo napravite piling usana.

Preporučujemo:

Teški metal. CATRICE tekući ruž za usne u
prahu iz linije Metal Matt (br. 050).

 

Metalik nokti

Ogledalce, ogledalce reci mi tko ima najljepše nokte na cijelome svijetu? Lak metalik presijavajućih boja nije novost. No sada se nokti ne bi trebali samo presijavati nego bi trebali biti presvučeni metalik sjajem u kojemu gotovo da se možemo i ogledati. Upravo zato su nokti u ovome stilu dobili naziv mirror nails ili chrome nails. Željeni chrome efekt dosada se postizao samo zahtjevnim tehnikama kao što su na primjer folije za nokte ili kombinacija gela i čestica.  Sada se najbrži put do ovog efekta ostvaruje nanošenjem chrome laka za nokte.

Kako se nanosi: na očišćene nokte prvo nanesite podlak, a potom prvi sloj chrome laka. Kada se svi slojevi dobro osuše, nanesite još jedan sloj, a na kraju premažite još jednim slojem presijavajućeg prozirnog laka za nokte jer chrome lakovi nemaju efekt zrcaljenja poput folija ili pudera s presijavajućim česticama pa ćete tako postići efekt zrcaljenja.

Preporučujemo:

Bakar. S.HE STYLEZONE lak za nokte u glavnoj boji
ove sezone – bakar (br. 322/250).

Ružičasto zlato. CATRICE Brown Collection lak za
nokte (br. 02).

Odstranjivanje laka s presijavajućim česticama

Premda nokti predivno sjaje kada na njih nanesemo lak s presijavajućim česticama, u nekome trenutku moramo ga i odstraniti što nije jednostavan zadatak upravo zbog presijavajućih čestica. No uz nekoliko trikova uspjet ćete i u tom zadatku.

Što nam je potrebno:

  • odstranjivač laka za nokte
  • vata
  • aluminijska folija

Korak 1: u fazi pripreme narežite foliju na tanke trake koje ćete poslije moći prstima umatati.
Korak 2: pripremite deset malih grumena vate.
Korak 3: jedan grumen vate umočite u odstranjivač laka za nokte, položite ga na površinu jednog nokta pa omotajte trakom aluminijske folije i pustite da odstranjivač počne djelovati.
Korak 4: postupak ponavljajte od nokta do nokta.
Korak 5: nakon tri do četiri minute odstranite foliju i vatom još jednom prebrišite nokat. Sada bi sve čestite sjaja trebale biti odstranjene.

Metalik Instagram trendovi

Prema gore
OKViše informacija