Menu

Make-up za oči

Trendovi iz svijeta maskara.

Home » Ljepota » Make-Up » Make-up za oči - 12.2016

Trepavice – sasvim prirodne ili gotovo potpuno umjetne, klasične crne ili višebojne? Donosimo sve trendove i novosti iz svijeta maskara.

Sve se pomalo promijenilo. Tako u novoj sezoni na trepavice možete nanositi višebojnu maskaru. Ili jednostavno nemojte nanositi nikakvu, nego dopustite da u prvi plan dođe vaša prirodnost. Možda se više i ne morate toliko truditi kod nanošenja maskare ne biste li izbjegli efekt neurednih trepavica, nego se potrudite oko toga da taj efekt i postignete. Za razliku od prirodnog, drugi stilovi propagiraju naglašenu neprirodnost koja se odražava u obliku umjetnih trepavica. Zaključak: baš sve je dopušteno.

Gole trepavice

Pune, guste trepavice nisu uvijek alfa i omega stila. Uvjerava nas u to novi trend: moderne su prirodne trepavice bez trunke maskare. Potpuno prirodne. OK, ne možemo baš potpuno bez maskare jer treba računati na  proziran gel ili četkicu za trepavice kako biste ih doveli u red. I to je to. Trepavice lijepo izgledaju kada ostavljaju dojam kao da ste netom izronili iz vode. Mokre i blago slijepljenje. Ovaj stil učinite još čarobnijim nanošenjem dodatne porcije gela za trepavice.

schoenheit-2-5-ab_2016-10Preporučujemo:

Prirodno. Transparentni gel za trepavice i obrve alverde formirati će ih i njegovati.

Očeravajući pogled. Za nježan i prirodan pogled, transparentni gel za obrve i trepavice essence.

Oči kao u lutke

Stil lutkinih očiju nalaže nam da na oči nanosimo make-up kako bismo postigli efekt trepavica kave imaju lutke za igru. To znači da trebamo dočarati dojam natprirodno velikih očiju koje djeluju kao da će se svaki tren zakotrljati. U ovom slučaju trepavice moramo vizualno produljiti i na njih nanijeti deblji sloj maskare. Prije svega moramo se usredotočiti na donje trepavice. Poželjno bi bilo postići efekt neurednih trepavica koji inače i nije toliko omiljen. Pri kreiranju ovakvog looka posebnom četkicom nanosimo maskaru u više slojeva i na donji i na gornji red trepavica. Nakon što nanesemo svaki sloj (ne bi trebalo nanositi više od tri sloja), potrebno je pričekati jednu do dvije minute da se maskara osuši. Da biste postigli efekt neurednih trepavica, na kraju pincetom pritisnite nekoliko dlačica jednu uz drugu kako bi ostale slijepljenje.

Preporučujemo:

Volumen. essence rock ‘n’ doll Volume & eye maskara otvoriti će vaš pogled.

Veliko. Rimmel Scandaleyes maskara za skaldalozno velike trepavice

Savjet: Poželjno bi bilo postići efekt neurednih trepavica koji inače i nije toliko omiljen. Pri kreiranju ovakvog looka posebnom četkicom nanosimo maskaru u više slojeva i na donji i na gornji red trepavica.

Dodana vrijednost: osobine proizašle iz njege

Nije dovoljno samo nanositi maskaru, nego je trepavicama potrebna i njega. Maskara je vrsta proizvoda kod kojega bismo trebali paziti na to kako će ga koža podnositi kada s njome dođe u dodir. Neke nove maskare koncipirane su tako da trepavice podižu, ali ih i njeguju pa su obogaćene lipidima i vitaminima kako bi regulirale razinu vlažnosti dlačica te poboljšale njihovu strukturu čime trepavice postaju mekšima. Provitamin pantenol osobito je važan izvor vlage, a kao sastojak maskare hidratizira trepavice i pomaže u povećanju njihova volumena.

Preporučujemo:

Poželjno. Lash Sensational Luxurious maskara iz Maybelline New York njeguje vaše trepavice i čine ih savršenima.

 

Efekt lažnih trepavica

Trepavice prije svega moraju biti uvrnute. Ako ne želite raditi s ekstenzijama i ljepilom, probajte maskaru s efektom umjetnih trepavica. U svakom će slučaju izvući XXL-dužinu, a maksimalan volumen najmanje je što možemo očekivati od njezine četkice. Maskarama s efektom umjetnih trepavica postići ćete da trepavice izgledaju kao da ste na njih nanijeli ekstenzije. Njihova posebnost krije se većinom u inovativnim četkicama s efektom koji podiže trepavice i daje im više volumena za razliku od zaobljenih četkica koje dlačice čine debljima.  Četkice su nerijetko i ergonomski oblikovane kako bi dohvatile i obojile svaku pojedinačnu dlačicu. Neke maskare sadrže voskove koji oblikuju trepavice i pomažu im kako bi dugo ostale uvrnute.

Slojevito nanošenje

Nije uvijek nužno da maskara bude crne boje. Tehnika slojevitog nanošenja maskare (layering), nasreću, omogućuje raznolika rješenja. Na trepavice možete nanositi onoliko boja koliko poželite, no sasvim je dovoljna kombinacija dviju boja koje se nanose u slojevima, i na donje i na gornje trepavice. Ovaj vam stil dopušta da si date oduška pri čemu biste se trebali osloniti na stari, ali provjereni princip prema kojemu je manje više. Evo kako biste, na primjer, mogli postići jedan look: nanesite plavu maskaru na gornje trepavice, a ružičastu na donje. Nakon što nanesete svaki sloj, napravite malu stanku kako bi se maskara osušila. Kao šećer na kraju na vrhove trepavica nanesite maskaru žute boje

Preporučujemo:

Kao umjetne. Max Factor Velvet Volume False Lash Effect maskara za trepavice.

 

Dodatno: Maskare u šarenim bojama

Šarene maskare će ove sezone biti traženije nego ikada prije neovisno o tehnici nanošenja, u višebojnim slojevima ili monokromatski. Doduše, neće nam uvijek biti dostupne sve boje koje zamislimo u svojoj glavi. Uz pomoć ovog jednostavnog trika sami možete kreirati bilo koju boju koja vam padne na pamet. Jedino što će vam pritom trebati su: prozirna maskara, sjenilo u željenoj boji, mala posudica za miješanje i kist.

Kako napraviti:

ein geschminktes AugeKorak 1: uzmite sasušeno sjenilo za oči  i pažljivo ga smrvite u nekoj posudici.
Korak 2: ulijte u posudu malo prozirne maskare i dobro promiješajte sastojke.
Korak 3: sada nastupa teži dio. Kistom nanesite dobivenu smjesu na trepavice i pustite da se dobro osuši. Puno bi vam jednostavnije bilo kada biste maskaru nanosili samo četkicom.

Uz pomoć ovog jednostavnog trika sami možete kreirati bilo koju boju koja vam padne na pamet.

Prema gore
OKViše informacija