Menu

Make up za 30 stupnjeva.

Savjeti, trikovi i proizvodi za šminku otpornu na toplinu.

Home » Ljepota » Make upza 30 stupnjeva. - 06.2016

Make up i velike vrućine baš se i ne podnose, ali na sreću možemo posredovati.

Troma vrućina lijeno ispunjava zrak. Otme joj se tu i tamo pokoji titraj, ali to je sve što se od nje i može očekivati kada dosegne svojih 30°. Make up se  u takvim uvjetima ponaša sasvim drukčije.  Ostavlja zamrljane tragove, a koža postaje sve svjetlija, maskara se razmazuje, sjenilo, skupljeno u nabore očnih kapaka, ne ostavlja baš neku lijepu sliku.

mlada djevojka odmara na luftiću na bazenu

Lijepo. Voda, znoj i toplina ljeti idu ruku pod ruku – ali dobra šminka zna se nositi s time.

Pri visokim temperaturama make up ponešto mora i izdržati jer lijepo godišnje doba ima ružne nuspojave zato što žlijezde znojnice i lojnice ljeti rade prekovremeno, a da ih to nitko nije tražio. No preventivne korake možemo poduzeti već i tijekom dnevne njege. Umjesto teških dnevnih krema preporuča se koristiti lakše fluidne i gel-teksture.

Koži su potrebne lagane teksture koje ne predstavljaju opterećenje za kožu ili čak djeluju poput maski, osobitu u fazi nanošenja podloge.

Šminka za vruće ljetne dane

Kada je vani vruće, potrebno nam je osvježenje, i to u svakome pogledu. Koži su potrebne lagane teksture koje ne predstavljaju opterećenje za kožu ili čak djeluju poput maski, osobitu u fazi nanošenja podloge. Zaboravite na proizvode koji sadrže ulja jer ljeto nije njihova sezona. Masni sloj koji bi stvorili na koži, zadržavao bi toplinu i utjecao na stvaranje prištića. U ovom slučaju bolje ćete proći ako koristite samo kompaktni puder jer upija prekomjernu masnoću i znoj te matira ten. Tekstura mora biti obogaćena dodatnom dozom vlage te mora sadržavati zaštitni faktor.

BUCH TIPP s.he tuš za oči glitter

Tanki crni tuš sa šljokicama može se koristiti zasebno ili za naglašavanje običnog crnog ili eyelinera u boji. Neizostavan komad šminke za izlaske, proslave i sve svečane trenutke!

Možete birati između sasvim lagane podloge, tonirane dnevne kreme ili BB kreme. Najbolje ga je utapkati u kožu spužvicom kako bi se što bolje stopio s kožom. Tijekom dana možete dodatno nanijeti transparentni puder. Zabluda je da se ljeti mora koristiti vodootporni make up jer takvi proizvodi sprečavaju kožu u pravilnom disanju, što može uzrokovati pojačano znojenje.

Djevojka sa crvenim ružem.

Snažno. Dovoljno je istaknuti samo jedno – u ovom slučaju to su usne.

Igrajte na kartu sigurnosti

Make up za oči pokazuje sasvim drukčije osobitosti i u njegovom slučaju su vodootporni proizvodi čak i nužni. Uz vodootpornu maskaru ili tuš za oči  make up se neće razmazati. Tuš za oči u gelu u svakom će slučaju duže držati od olovaka za oči na koje smo navikli.  Na kapke je prije šminke potrebno nanijeti podlogu za sjenilo ili primer. Tako će boja biti postojana i neće se nakupljati u naborima očnih kapaka.

Savjet: ljeti je bolje oslanjati se na mat nijanse, a ne na presijavajuće boje.

savjeti za ljetni make up
Eva Mühlbauer

Novinarka s naglašenim osjećajem za lijepo. Ujedno je i strastvena kolekcionarka modnih komada i zaljubljenica u čitanje. Balerina. Prvi proizvod koji je sama kupila, a to je bilo kad je imala 12 godina, bio je proizvod dekorativne kozmetike alverde. Već 20 godina nije izašla iz kuće, a da njezini nokti nisu bili nalakirani.

Prema gore
OKViše informacija