Menu

Novo rumenilo

Oštri rubovi i naglasak na boji – kako ove sezone nanijeti rumenilo.

Home » Ljepota » Make-Up » Novo rumenilo - 03.2017

Blush, rumenilo ili highlighter: tri imena za jedno čarobno sredstvo. Kada je pravilno naneseno, kožu čini svježijom i pritom naglašava konture lica. No ove sezone nećemo ga koristiti samo radi osvježenja kože, nego će to biti naš adut među make-up proizvodima. U nekim slučajevima do te mjere da će čak nadomjestiti sjenilo za oči.

U stilu disko-klubova 80-ih

80-te. Kod ovog looka nužno se orijentiramo prema stilskim predlošcima 80-ih godina. Crvene i intenzivne pink nijanse nanose se iznad jagodičnih kostiju, sve do obrva. Ako želite i dovoljno ste odvažni, nanesite rumenilo do sredine očnih kapaka. Ovakav look može podsjećati na krinku, a dodatno ga možete istaknuti žarko crvenim, sjajnim usnama.

Iz 1 napraviti 2

Ovaj look možemo sažeti na njegovu bit. Ružičasta boja nanosi se posvuda. Pritom na očne kapke namjerno nanosimo upravo kompaktno rumenilo, i to ružičaste, mat nijanse. I u ovom slučaju blush ili rumenilo nanesite preko jagodične kosti, sljepoočnica pa sve do obrva. Ovaj trend u nanošenju make-upa unosi posebnu svježinu i pritom nas automatski vizualno čini nešto mlađima.

All about peach

Nježne boje breskve na obrazima i usnama zavladat će ove sezone, a izvrstan su odabir pri isticanju prirodnog looka bez make-pa. Općenito su dobro rješenje za nenametljiv i svjež dnevni look.

U stilu 80-tih: Kako napraviti

 

Kako napraviti:

Za ovaj look koristimo kremasto ili kompaktno rumenilo, a nanosi se prstima ili za to namijenjenim kistom točno iznad jagodične kosti brzim kružnim pokretima radi sjenčanja boje. Nanos rumenila seže do obrva i jako je važno da ten pritom bude besprijekoran.

Highlighter nanesite na površinu obraza i ispod luka obrva.

Savjet: kremasto ili rumenilo u gelu koristite samo ako kao podlogu nanosite tekući puder. Tako ćete najbolje sjediniti pigmentaciju podloge s rumenilom.

 

Iz 1 napraviti 2: Kako napraviti

 

Kako napraviti:

Ružičasti blush  hit je ovog proljeća. Donosimo nekoliko savjeta kako i na koja mjesta nanositi rumenilo. Pritom imajte u vidu da ne smijete izostaviti ni očne kapke.Kistom zahvatite rumenilo, potom otresite višak kako biste dozirali optimalnu količinu za nanošenje. Počnite od najviše točke jagodične kosti odakle se rumenilo nanosi ukoso prema sljepoočnicama do obrva. Kod nanošenja na području očnih kapaka najlakše je koristiti prste. Na kraju na usne nanesite malo mat ružičastog ruža.

Savjet: zlatno beauty-pravilo nalaže da se rumenilo uvijek nanosi preko sloja pudera jer se tako postiže najbolja pigmentacija.

 

All about peach: Kako napraviti

 

Kako napraviti:

Ovaj look iziskuje savršenu podlogu pa nemojte štedjeti na korektoru i highlighteru. Rumenilo boje breskve nanosi se kistom ili prstima, počevši od gornje točke jagodične kosti. Boja se sjenča prema van u smjeru ruba kose. Na usne nanosimo ruž ili maslac za usne istog tona boje.

Savjet: Ako niste u prilici odmah kupiti proizvode za obraze, usne i očne kapke, rumenilo možete iskoristiti i kako sjenilo za oči, pa čak i za usne.

Ruž kao rumenilo

Ukoliko nemate rumenilo pri ruci, odlična zamjena može biti i ruž za usne.

 

Prema gore
OKViše informacija