Menu

Još hrabrija u nanošenju make upa!

Pouzdaj se u sebe!

Home » Ljepota » Make-Up » Još hrabrija u nanošenju make upa! - 12.2017

U nanošenju make upa sada možete biti odvažniji: intenzivne boje postale su statement. Isticanje prirodnosti snaži!

Non-touring-look: imajte povjerenja u ono što jeste

Umjesto višeslojnog nanosa boje, sada slijedite princip: „manje je više“. Riječ je o trendu poznatijem kao non-touring kod kojega se ističe svježa i prirodna koža uz određene dijelove lica.

Proizvodi koje ćete trebati:

 • primer
 • BB krema
 • highlighter

Prvo tankim slojem primera odstranite eventualne male nepravilnosti. Kao podlogu nanesite samo BB kremu kako biste istaknuli svoj prirodan look. Na kraju highlighterom istaknite ključne točke na licu: jagodične kosti, most nosa te područje ispod obrva.

Savjet: kod ovog looka nemojte koristiti matirajući primeri čak ni ako ste skloni masnoj koži. Slobodno dopustite koži da malo sjaji.

Statement-lips: usudi se izraziti što misliš!

I usudi se pritom imati intenzivno našminkane usne. U fokusu su statement-lips, u pink, ljubičastoj, narančastoj, bordo ili u najklasičnijoj od svih boja za usne, crvenoj. Vašim riječima podarit će izražajnost.

Proizvodi koje ćete trebati:

 • piling za usne
 • primer za usne
 • ruž za usne izražajne boje

Statement-lips moraju biti besprijekorno glatke. Na usne prvo nanesite piling kako biste otklonili odumrle stanice i ispucanu kožu te kako bi vaše usne bile mekane i njegovane. Na kraju nanesite malo primera za usne zašto što zaglađuje nabore kod suhih usana, hidratizira usne, a njihov styling čini postojanijim. Olovkom za usne prvo istaknite njihove rubove, a potom cijelu površinu ispunite bojom. Prekomjerne slojeve boje odstranite kozmetičkom maramicom, nježno prislonivši usne uz nju.

Savjet: ako ste na usne nanijeli intenzivan make up, onda češće provjeravajte zube kako biste otklonili eventualne mrlje od ruža.

Obrve zvane moć: pouzdajte se u vlastitu snagu

Radite na izrazu vlastite individualnosti jer prošla su vremena kada su se obrve morale krotiti. Sada one mogu biti i jako istaknute. Ovakve obrve otvaraju oči i licu daju prirodan, ali i snažan look.

Proizvodi koje ćete trebati:

 • tonirani gel za obrve ili maskara za obrve
 • puder za obrve
 • olovka za obrve
 • kist naoštrena ruba

Maskarom za obrve uredite obrve tako da one djeluju tamnije i urednije. Pri njezinu nanošenju mikrovlakna prianjaju uz dlačice, a četkicu je potrebno povlačiti uvijek u istom, željenom smjeru. Puder za obrve odličan je za njihovo isticanje. Kistom tanka, čvrsta i blago nakrivljena vrha malo pudera nanesite i utapkajte na gornji rub obrva. Pripazite da se pritom ne stvore vidljivi prijelazi. Olovkom za obrve možete popraviti sitne nepravilnosti i popuniti rupice. Look fiksirajte transparentnim puderom za obrve koji je uvijek potrebno nanositi s donje i gornje strane.

Savjet: Boje koje koristite, moraju biti za nijansu do dvije tamnije od prirodne boje vaših očiju.

 

Statement-eyes: vjerujte sebi dok nanosite boju!

Zelenu, plavu ili ljubičastu smijete intenzivno nanositi na očne kapke. Pritom ćete privlačiti tuđe poglede.

Proizvodi koje ćete trebati:

 • korektor
 • podloga za sjenilo
 • lila sjenilo
 • kist za sjenilo

Ljubičasto sjenilo iziskuje dobru podlogu. To osobito vrijedi za kožu ispod očiju koja mora biti savršeno prekrivena. Budući da sadrži plave i crvene segmente boje koji će dodatno istaknuti tamnije područje ispod očiju, prvo nanesite korektor. Potom nanesite podlogu kako biste izbjegli nakupljanje grudica sjenila. Sjenilo nanosite kistom, ravnomjerno, po većoj površini. Svatko za sebe pritom odlučuje koliko nanos boje treba biti visok.

Ove sezone u središtu pozornosti su intenzivna monokromatska sjenila. Zahvaljujući povratku trendova iz 90-ih, osobito se to odnosi na lila boju, i to sve njezine nijanse, od boje jorgovana pa sve do ljubičaste i boje šljive.

Instagram-Looks

Prema gore
OKViše informacija