Menu

Make up očiju: Pozor, crveno!

Pozor: Trend!

Home » Ljepota » Make-Up » Make up očiju: Pozor, crveno! - 05.2019

Crveni tonovi na očima privlače sve poglede.

Mišljenje da crvena boja na očima izgleda kao da ste proveli neprospavanu noć već je odavno dio prošlosti. Sada je crvena boja trend koji je došao da bi ostao – i ove će godine izazvati mnogo vatrenih pogleda. Unatoč odličnom učinku, u pitanju nije najjednostavnija boja kada se želi postići odgovarajući i precizan make up. No ako pri šminkanju obratite pozornost na nekoliko stvari, svi će pogledi biti upravo na očima.

Nijansa mora odgovarati tipu kože

Ne odgovaraju sve nijanse crvene svakom tipu kože. Kako ne biste izgledali kao da iza sebe imate neprospavanu noć, obratite pozornost na to koju ćete nijansu crvene iskoristiti za sebe. Jednako kao i za ruževe, hladnije nijanse plavkastog podtona – poput boje trule višnje – više odgovaraju svjetlijim tipovima kože. Tamniji tipovi kože mogu posegnuti i za jačim, toplijim nijansama crvene, poput narančastocrvene, bordo ili terakote. Pravilno odabrana nijansa dovest će do izražaja i oči i ten.

Kako bi boja bila dugotrajnija i mogla zasjati punim sjajem, preporučuje se upotreba primera za sjenilo. Nakon toga sjenilo je potrebno nanijeti srednje čvrstom četkicom kako bi se boja mogla nanijeti precizno, a njezin intenzitet mogao postati jači. U fazi dok se još privikavate na crvenu nijansu na svojim očima, preporučuje se ujednačivanje boje nekom neutralnom nijansom. Sjenilo je potrebno izblendati do obrva odgovarajućom hladnijom ili toplijom baznom bojom u smeđoj nijansi.

Posebni naglasci kod crvenog make upa na očima

Za poseban naglasak (highlight) dužinom trepavica izvucite tuš u crvenoj boji. Uz donje se trepavice, neovisno o tipu kože, preporučuje blaža crvenosmeđa boja ili terakota. Jarka bi boja trule višnje zaista mogla djelovati kao da vam oči izgledaju umorno.

Crveni očni kapci mogu izazvati to da druga crvena područja na licu postanu izražajnija. Stoga je neophodno obratiti pozornost na ujednačenost tena. Crvena područja i nečistoće neophodno je prekriti zelenim korektorom. Ostatak make upa može biti umjeren – malo rumenila i ruž u nude nijansama zaokružit će look. A tko želi više boje na usnama, neka se drži crvenog spektra i nanese crvenosmeđi ruž ili ruž boje karamele.

Malan Breton MAKEUP , LIPS , MODEL, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2015 WOMEN RTW READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, FASHION SHOW , PRET A PORTER, FRĂśHLING FRUEHLING SOMMER NYPAPSS15 DETAILS, BIJOUX, ACCESSORIES
A model prepares backstage ahead of the Red Carpet show during Mercedes-Benz Fashion Festival Sydney 2015 at Sydney Town Hall on September 25, 2015 in Sydney, Australia.

Koja crvena ide uz koju boju očiju?

Osim tipa kože, pri izboru odgovarajuće crvene nijanse moguće se usmjeriti i prema boji očiju. Plave oči istaknut ćete uz prirodnu boju marelice, breskve ili karamele. Smeđim očima odgovara gotovo svaka nijansa, ali se preporučuje da se ne koriste svijetle pastelne boje. Poseban učinak imaju jarke boje koje blago prelaze u ljubičastu boju, primjerice bordo boja. Zelene će oči također doći do izražaja uz crvene nijanse ljubičastog podtona, a bakrene nijanse omogućit će da vaše oči zablistaju.

Lookovi od početnika do profesionalca

Za početnike je pogodna umjerenija nijansa crvene koju ćete izblendati smeđim ili nude tonovima. Blagi prijelaz prema boji na očima uspjet će vam uz smeđu maskaru.
Napredni mogu eksperimentirati različitim nijansama crvene i stvoriti stapanje boja. Nanesite svjetliju jarku nijansu od unutrašnjeg ruba prema sredini kapka, a ostatak kapka obojite tamnijom crvenom bojom.

Posebno hrabri uz gornje će trepavice izvući jarkocrveni tekući tuš, a uz donje odgovarajuću narančastu nijansu.

Koje sjenilo odgovara kojoj boji očiju?

Plave oči

+ Plave oči istaknut ćete pomoću nijansi boje breskve, marelice i roze boje. Tijekom dana idealne su i tople nijanse smeđe i narančaste. Za glamurozan večernji izgled najprikladniji su metalik tonovi poput zlatne, bakra i bronce.
– Plave i zelene nijanse djelovat će kao da vam oči izgledaju blijedo i umorno.

Zelene oči

+ Ljubičaste i svijetlo ljubičaste nijanse najbolje naglašavaju zelene oči. Djelovat će posebno intenzivno uz crvenosmeđe nijanse i nijanse bakra.
– Izbjegavajte plavu i žutu jer će se time izbjeći izražajnost zelenih očiju te će boja djelovati neharmonično.

Smeđe oči

+ Smeđim očima odgovara gotovo svaka boja, a idealne su snažne nijanse: tople i hladne smeđe nijanse poput bakra, ali i ljubičasta, tamnoplava i zelena.
– Blijede pastelne boje ne ističu dovoljno tamne oči.

Sive oči

+ Topla ljubičasta i svijetlo smeđa boja pružaju sivim očima toplinu. Kako biste istaknuli plavi podton u sivim očima, pogodne su kontrastne boje poput crvenosmeđe, bronce i bakra.
– Siva uz sivu može djelovati monotono.

Prema gore
OKViše informacija