Menu

Make up ne mora uvijek biti savršen

Pogreške su dopuštene: novi make up lookovi izgledaju neobvezno i štede vrijeme.

Home » Ljepota » Make-Up » Make up ne mora uvijek biti savršen - 11.2019

Svi koji ujutro žele odspavati desetak minuta dulje, umjesto da očajavaju zbog loše izvučenoga tuša, sada mogu odahnuti. „Nesavršeno savršeno“ moto je nadolazeće sezone – pritom su make up pogreške dopuštene.

Tuš može biti razmazan, sjenilo opušteno izblendano prstom, a nokti će postati apstraktno umjetničko djelo. Kako bi look izgledao neobvezno, ali uredno, preduvjet je njegovana osnova. Ali bez brige, uz malo pripreme ujutro možete malo dulje spavati.

Jutro poslije

Ako noć prije niste dobro skinuli make up, sljedeće će vas jutro dočekati takozvani panda-look. Ne mora nužno biti ekstreman, ali slobodno se prepustite tom looku kao da ste noć prije malo dulje ostali vani. Moguće podočnjake prekrijte korektorom ili prethodno njegujte maskama za oči.

Inspirirani grunge lookom devedesetih, po želji izvucite tuš i prstom ili četkicom blago razmažite – preciznost je postala stvar prošlosti. Za dnevni look kombinirajte tuš s nude ružom, a za noćni izražajne crvene tonove na usnama.

 

 

 

Preciznost nije obvezna

Preciznost je, posebice kada su u pitanju jarke boje, stvar prošlosti. Sada se slobodno možete igrati. Kako bi jarke boje bile učinkovite i ostale na svojem mjestu, baza za sjenilo je obvezna. Prstom nanesite sjenilo na pokretni dio kapka – rubovi neka budu neravnomjerni.

Taj look najbolje se može postići uz kremasta sjenila. Tako će posebno izražajni ili svjetlucavi tonovi djelovati neobvezno i pogodno za svakodnevan look.

 

 

 

 

Just kissed

Izgled ruža nakon poljupca – smudged ili just kissed look ponovo će biti trend u nadolazećoj sezoni. Stoga zadržite olovku i četkicu za usne u torbici. Fokus je ruža na sredini usana – tu ga se nanosi tapkanjem. Potom ga izblendajte prema van.

S obzirom na to da taj efekt privlači pogled na usne, noć prije nanošenja napravite piling za usne i tretirajte ih odgovarajućim proizvodima za njegu. Taj će look biti posebno cool ako se koristite jarkim, mat ruževima. Ako ipak želite malo svježine, na sredinu usana dodajte i sjaj za usne.

 

 

 

 

Mrlje umjesto grudica

Nail artom mogu se postići prava umjetnička djela koja se ubrajaju u kategoriju „apstraktnog“. Svi koji tijekom lakiranja noktiju nemaju mirnu ruku uživat će u tom trendu. Mogućnosti su različite. Neovisno o tome je li riječ o točkicama, crtama ili mrljama boje – sve je dopušteno.

Kako rezultat ne bi nalikovao eksperimentu s dječjeg rođendana, nokti moraju biti njegovani i oblikovani. Posebno će biti lijepo ako boje odgovaraju jedna drugoj, primjerice u različitim pastelnim nijansama. Nekoliko točkica ili crta na svakom noktu u crnoj, bijeloj ili srebrnoj boji stvara povezanost između mrlja u boji i osigurat će da je cjelokupna slika u skladu.

Čak i ako rabite više boja, uštedjet ćete više vremena nego da radite klasičnu manikuru. A ono najbolje? Ako se lak skine na nekom dijelu, to će jednostavno postati dio looka.

Prema gore
OKViše informacija