Menu

Lepinje s pireom od bijelog graha i šparoga

Savršeno izgledaju na svakom tanjuru.

Home » Užitak » Lepinje s pireom od bijelog graha i šparoga - 04.2017

Kraj travnja savršeno je vrijeme za šparoge.

Sastojci za 4 porcije

Fladenbrot

Priprema pirea:

  • 300 g bijelog graha iz limenke, opranog i ocijeđenog
  • 2 jušne žlice maslinova ulja, ekstra djevičanskog
  • 3 jušne žlice svježe cijeđenog limunova soka
  • 1 mali češanj češnjaka
  • morska sol, svježe mljevena i svježi papar

Dodatno potrebno:

  • 4 pita ili naan kruha
  • malinovo uljeza posipanje
  • 1 svežanj šparoga
  • 1/2 čajne žlice svježe cijeđenog limunova soka
  • morska sol i svježe mljeveni papar
  • 40 g feta sira
  • 1 manji svežanj svježe metvice
  • 40 g oraščića pinije
  • 1/4 čajne žlice ribane limunove kore
  • 1 prstohvat pahuljica čilija

Priprema

1. Oguliti češanj češnjaka i odrezati drvene krajeve šparoga. Namrviti fetu pa prepržiti oraščiće pinije s prstohvatom morske soli na srednjoj temperaturi u maloj tavi. Uz povremeno miješanje pustiti da oraščići poprime žućkastu boju (to će trajati oko 30 sekundi).

2. Za pripremu pirea dodati bijeli grah, maslinovo ulje, limunov sok i češnjak u miješalicu pa posoliti i popapriti te dobro izmiješati. Držati u hladnjaku do sljedeće uporabe.

3. Pećnicu zagrijati na 200 °C. Položiti kruh na pleh za pečenje te pokapati maslinovim uljem.

4. Šparoge rezati na duge i tanke trake pa ih začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i paprom.

5. Pire namažite na šnite kruha pa na svaku dodajte još i trake od šparoga. Potom preko posipajte fetu, metvicu, oraščiće pinije, limunovu koru i pahuljice čilija. Posolite, popaprite i poslužite.

 

 

Prema gore
OKViše informacija