Menu

Konačno odmor! Kako veza to izdrži?

Ove strategije morate poznavati da biste se s godišnjeg odmora vratili i sretni u vezi.

Home » Nadahnuće » Psiha » Konačno odmor! Kako veza to izdrži? - 08.2019

Samo zato što idete na godišnji odmor, ne znači da je svakodnevica sa svim svojim zamkama zaista ostala kod kuće. To stavlja mnoge veze na kušnju. Voditeljica odnosa Hilde Fehr zna najbolje strategije kako par može uspjeti u opuštenom odmoru – i vratiti se kući kao par.

Vodite brigu o potrebama bez da ih mjerite

Nema pametnih i glupih želja, već maksimum različitih koje su jednako važne i trebaju se ispuniti.

Prihvati partnera onakvog kakav jest

Lijeni kompromisi i prisilna druženja samo dovode do problema. Bolje je poštovati rješenja kojim su oboje zadovoljni.

Uzmite si vremena za sebe samu

Faze u kojima se ispunjavaju vlastita očekivanja, a ne stalno prilagođavanje, jednako su važne kao i zajedničko vrijeme. Tako svatko ima prostora da vodi računa o svojim potrebama. Ako se stalno morate prisiliti održati holivudski kliše odmora iz snova u paru, u stvarnom životu nitko neće biti zadovoljan.

Usmjerite fokus dalje od problema

Ako se usredotočite na izgradnju stvarne veze jedan s drugim umjesto da rješavate probleme, oni će postati manje važni bez mnogo truda.

Unaprijed dogovorite jasne ciljeve

Kako godišnji odmor ne bi postao kušnjom za vezu, parovi bi se trebali jasno dogovoriti već u fazi planiranja. Inače, na odmoru uvijek dolazi do kompromisa, gdje svatko ima osjećaj da se mora odreći nečega. To nikoga ne čini sretnim.

Ne sprječavajte sukobe svim silama

Svatko tko na bilo koji način potiskuje sukobe tijekom odmora, kući se ne vraća odmoran. Neprestano hodanje po žici između vlastitih želja i snova vašeg partnera, kako ga ne biste uvrijedili, može postati nepodnošljivo i u najljepšem okruženju. Umjesto toga, važno je usredotočiti se na ono što povezuje i stvara bliskost, kao što su dobar razgovor i iskrene, zajedničke strasti i njegovati ih.

Godišnji je odmor prilika za novo upoznavanje

Svatko tko odmor vidi kao priliku da se ponovno susretne umjesto da zagrijava stare sukobe, ne samo da je značajno smanjio učinak opuštanja, već je i održivo ojačao odnos. Ako tada uspijemo kod kuće dobrovoljno rezervirati vremenske periode u dnevniku za druženje u paru, pozitivni osjećaji na odmoru također mogu imati trajni učinak na svakodnevni život. Time se poboljšava kvaliteta veze.

Prema gore
OKViše informacija