Menu

Jesenska sezona u kupaonici: njega kože za hladnije dane

Pregled „sezonskih“ problema i njihovih rješenja.

Home » Ljepota » Njega » Jesenska sezona u kupaonici: njega kože za hladnije dane - 11.2019

Hladni dani zahtijevaju drugačiji vid njege u odnosu na sunčane i tople dane – pregled svih „sezonskih“ problema i njihovih rješenja.

Dolazak hladnog godišnjeg doba više se ne može poreći. Stoga je i u kupaonici vrijeme za promjene. Niske temperaturu utječu na to da se koža više isušuje. A i nagle temperaturne promjene između zagrijanih prostorija i hladne prirode poseban su izazov za kožu.

Rješenje je u bogatim proizvodima za njegu

Njega lica:

Lagane kreme i serumi bit će zamijenjeni bogatim proizvodima. Sastojci poput uree i hijalurona hidratiziraju kožu. Posebice se zimi preporučuje kombinacija seruma za hidrataciju i bogatih krema. Noću će se koža razveseliti ulju za lice – lagano ga nanesite na kožu lica u vidu masaže. Jednom do dva puta tjedno priuštite koži lica maske ili tretmane u vidu ampula što će dodatno zaštititi kožu od isušivanja izazvanoga naglim temperaturnim promjenama.

Čišćenje lica:

Osim kod posebno suhe kože, ljetna njega lica svodi se na oslobađanje kože od make upa i nečistoća zbog čega se prije svega preporučuju proizvodi poput pjene ili gela za čišćenje lica. Zimi proizvodi za čišćenje lica trebaju podrazumijevati i njegu. Stoga su pogodna ulja, mlijeka ili kreme za čišćenje.

Njega očiju:

Nježno područje oko očiju, posebno tijekom hladnih dana, zahtijeva mnogo pažnje. Stoga se lagane teksture i serumi zamjenjuju bogatim kremama. Za noć kremu nanesite u većoj mjeri s obzirom na to da koža ima više vremena upiti ju. Nemojte zaboraviti kapke – kremu pažljivo nanesite od unutrašnjega kuta oka pa sve do obrva.

Njega usana:

S obzirom na to da u usnama nema lojnih žlijezda, brzo se suše. Stoga se umjesto laganih ljetnih olovaka za usne rabe bogati proizvodi poput ulja za usne. Preporučuju se sastojci poput shea maslaca i ulja jezgre marelice koji nalikuju prirodnim mastima kože zbog čega su posebno pogodni za usne. Ako su usne ekstremno suhe ili čak pucaju, preporučuju se sastojci koji ublažavaju upalu i potiču procese njege, poput pantenola. Pilinzi i maske dodatno će njegovati usne.

Njega kose:

Temperaturne promjene i suh zrak izazvan grijanjem isušuju kosu čime postaje teže održavati ju. Tjeme se također brže suši nego što je uobičajeno. Stoga šampon i regenerator moraju biti bogatiji kako bi hidratizirali kosu i tjeme. Jednom tjedno nanesite masku za kosu i redovito upotrebljavajte bogata ulja za isušene vrhove kako bi kosa i zimi bila njegovana.

Čišćenje tijela:

Osvježavajući gelovi za tuširanje koji mirišu na kokos ili voće oslobađaju ljeti kožu od znoja ili ostataka klora. No zimi je potrebna intenzivnija njega: krema ili ulje za tuširanje već za vrijeme tuširanja njeguju kožu i osigurat će da koža bude njegovana.

Njega tijela:

Ljeti koža mora brzo upiti proizvode i hidratizirati se nakon izlaganja suncu – stoga su potrebni lagani proizvodi. Zimi su pak potrebne bogate kreme i ulja koje će koža noću upijati i tako se njegovati. Dlanovi će se također razveseliti intenzivnoj njezi i proizvodima koji sadrže ureu. Zimi često zanemarimo i stopala – prema motu „daleko od očiju, daleko od srca“. No stopala se zimi posebice vesele kupkama i uljnoj njezi. Oprezno, klizavo: Nakon njege stopala obući čarape ili tapkati ručnikom kako se ne biste okliznuli! Ako ostavite kremu da djeluje preko noći, ujutro ćete ustati nježnih stopala. Kao alternativa mogu poslužiti i maske za stopala koje donose sličan rezultat.

Prema gore
OKViše informacija