Menu

Jednostavno nestvarno: mistični lookovi za izgled poput vile

Iako prave vile vole ostati neprimjetne, za ove lookove izići će na svjetlo dana.

Home » Ljepota » Make-Up » Jednostavno nestvarno: mistični lookovi za izgled poput vile - 11.2019

Neovisno o tome jesu li u dubini šume, na začaranim potocima ili u skrivenim pećinama – prave vile vole ostati neprimjetne. Za ove lookove izići će na svjetlo dana.

Iz vatre

Uz ovaj look zablistajte. Sjaj kože postignite uz proizvode za njegu koji će na koži ostaviti nježan sjaj. Za svakodnevnu upotrebu preporučuju se proizvodi svjetlucave ili masne teksture. Osim toga, nanesite podlogu i naglasite kutove očiju sjajnom olovkom. Na usne nanesite transparentan, nježno roza ili nude sjaj za usne. Za više sjaja highlighter nanesite na nos, jagodice i sljepoočnice.

Mitovi i legende: Morrígan je riječ staroirskoga podrijetla koja označava „veliku kraljicu“. Morrígan potječe iz keltske mitologije Irske i veže se uz rat, borbu i seksualnost.

 

 

 

 

Prirodno uzemljeno

Čista i njegovana koža osnova je za ovaj look. Zahvaljujući prethodno nanesenim proizvodima za hidrataciju, koža neće upiti podlogu. Podlogu, lagane teksture, nanesite ekonomično i pritom obratite pozornost na odgovarajuću nijansu. Za prirodan smokey eyes decentno nanesite svijetlo smeđe i bež nijanse na donjem rubu oka i na kapak do područja ispod obrva.

Mitovi i legende: U nordijskoj mitologiji norne, žene sudbine, predstavljaju prošlost, sadašnjost i budućnost. Urd, Verdandi i Skuld žive na dnu svjetskoga drveta Yggdrasil kod kojeg se nalazi izvor sudbine.

 

 

 

U svitanje

Trnoružica pozdravlja: Bogato nanesite rumenilo na jagodice i na gornjem dijelu kapka do obrva pa sve do sljepoočnica. Nemojte zaboraviti nos! Ispod jagodičnih kostiju i kutova očiju nanesite različite tamnije nijanse. Po želji možete naglasiti sljepoočnice ili obraze.

Mitovi i legende: Inačicu bajke braće Grimm svi poznaju još iz djetinjstva. Trinaesta vila na smrt proklinje lijepu Trnoružicu, ostalih 12 uspijeva ublažiti prokletstvo – stogodišnji san iza trnovite ograde.

 

 

 

Svjetlo & sjena

Za svjetlucave naglaske postoje dvije mogućnosti: šljokice se nanose prstom ili četkicom na usne, gornji dio kapka ili ispod oka. Za to je važno prethodno nanijeti gušću podlogu, primjerice vazelin. Alternativno se mogu upotrijebiti tekući proizvodi koji već sadrže sjajne čestice.

Mitovi i legende: Galadriel je moćna kraljica vilenjaka koju je J. R. R. Tolkien u trilogiji „Gospodar prstenova“ predstavio kao mudru ženu i sigurnoga suputnika hobitu Frodi. Stoga je ona književna istovrijednica prastaromu mitu o vili kao boginji sudbine.

Prema gore
OKViše informacija