Menu

Jednostavni savjeti za pedikuru za lijepa stopala

Bez cipela, nema problema: Ljeti najradije hodamo bosi.

Home » Ljepota » Njega » Jednostavni savjeti za pedikuru za lijepa stopala - 08.2020

Što je najljepše tijekom ljeta? Nakon cijelog dana u uredu jednostavno izuti cipele, trčati po livadi i skočiti u hladnu vodu. Zvuči primamljivo, ili?  Kako biste mogli bosih nogu opušteno uživati u osjećaju slobode, imamo nekoliko korisnih savjeta za pedikuru za njegovana stopala ljeti i kako se može ukloniti dosadna zadebljana koža. 

 

Rezanje noktiju, uklanjanje zadebljane kože: jednostavni savjeti za pedikuru

Kako biste mogli pokazati svoja stopala (hodanje bosih nogu je zdravo), ne morate ići u salon ljepote. Uz nešto pripreme i par zahvata rukom, pedikura uspijeva i u vlastitoj kupaonici. Samo kod kurjih očiju biste radije trebali posegnuti za medicinskom njegom stopala. 

  1. Kupka stopala kao priprema 

Kako biste lakše uklonili tvrdu zadebljanu kožu s peta i prednjeg dijela stopala, pomoći će opuštajuća kupka stopala. Ulijte toplu vodu u odgovarajuću posudu (oko 35 stupnjeva Celzija). Posebni dodaci za kupku, npr. Urea kupka za stopala marke Balea, kožu će učiniti još mekšom i uz to će stopalima podariti ugodan miris. Nakon 10 minuta koža je mekša i spremna za sljedeći korak. 

  1. Pravilno uklanjanje zadebljane kože  

Jedno stopalo maknite iz vode te nakon što ste ga pažljivo osušili, možete početi s uklanjanjem zadebljane kože. Najbolje za to je plovućac, turpijica ili strugalica za zadebljanu kožu za debele slojeve otvrdnule kože. Oprez: Sa strugalicom biste trebali postupati pažljivo jer u suprotnom možete odstraniti previše kože i tako se ozlijediti. Nakon uklanjanja otvrdnule kože kratko isperite stopalo i nanesite kremu za stopala.  

Savjet: Drugu nogu u međuvremenu ostavite još u toploj vodi ili zamotajte u ručnik kako se koža ne bi prebrzo osušila.

  1. Pogurati zanokticu i odrezati nokte  

Nakon kupke stopala ne samo da je otvrdnula koža omekšala, već se i zanoktica može lakše obraditi. Možete je nježno pogurati pomoću posebnog štapića. Radije ne koristite škare jer bi one mogle oštetiti zanokticu. Škare se zato koriste kod noktiju na stopalima: Kroz toplu vodu se mogu lakše porezati bez da se odlome. Za nokte na stopalima vrijedi da bi trebali završavati sa završetkom prsta. Dakle, ne treba ih rezati prekratko jer bi koža mogla urasti u kutovima. Ako nokti djeluju preoštro, mogu se izravnati pomoću turpije za nokte (ovdje funkcionira ista turpija kao i za nokte na prstima).  

Prema gore
OKViše informacija