Menu

eko akcija Zeleni korak

Učenicima OŠ „I.G. Kovačić“ iz Lopatinca i OŠ „Donja Dubrava“ dm uručio nagradu.

Home » Kinder » eko akcija Zeleni korak - 06.2019

Osnovne škole „I.G. Kovačić“ i „Donja Dubrava“ među najboljima u akciji Zeleni korak

Učenicima OŠ „I.G. Kovačić“ iz Lopatinca i OŠ „Donja Dubrava“ dm uručio nagradu za uspjeh u eko akciji.

U utorak, 11. lipnja učenicima Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Lopatinca i Osnovne škole „Donja Dubrava“ dm je uručio nagradu za doprinos zaštiti okoliša u osmom Zelenom koraku – eko akciji prikupljanja i recikliranja starog papira.

OŠ „I.G. Kovačić“ uspjela je prikupiti gotovo 14, a OŠ „Donja Dubrava“ gotovo sedam tona starog papira čime su obje škole zaslužile svoje mjesto među deset najuspješnijih škola u dm-ovoj akciji Zeleni korak. Uspjeh malih ekologa iz Međimurske županije i njihova predanost zaštiti okoliša ove su godine posebno impresivni s obzirom na najveću konkurenciju do sada. Naime, u osmom Zelenom koraku sudjelovalo je rekordnih 229 škola iz svih krajeva Hrvatske, a gotovo svaki deseti osnovnoškolac u Hrvatskoj uključio se u dm-ovu akciju prikupljanja i recikliranja starog papira.

“Od 2012. godine, kada je dm prvi put nagradio najuspješnije male ekologe, cilj Zelenog koraka je okupiti što više škola i potaknuti što više djece na brigu o okolišu. U dm-u smo ponosni što akcija Zeleni korak iz godine u godinu raste. Ove godine osnovnoškolci su bili marljiviji nego ikada i skupili preko 528 tona staroga papira, gotovo 200 tona više nego prošle godine. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima, njihovim obiteljima i školama koji su nam pomogli da i ove godine naše gradove učinimo ljepšima i pokažemo kako mali koraci pojedinaca mogu utjecati na dobrobit cijele zajednice”, izjavila je područna menadžerica dm-a Dijana Košić.

U osmom Zelenom koraku sudjelovalo je ukupno 40.419 osnovnoškolaca iz svih krajeva Hrvatske koji su zajedno prikupili više od 528 tona papira što znači da su recikliranjem spasili gotovo 9.000 stabala. 

Najbolji mladi ekolozi 2019. godine pohađaju osnovne škole „Donja Dubrava“ (Zagreb), „I.G. Kovačić“ (Lopatinec), „Studenci“, „Retfala“ (Osijek) i „Ljudevit Gaj“ (Nova Gradiška) te područne škole „Kutnjak“, „Torčec“, „Bročice“, „Glavina donja“ i „Ljupina“.

Učenike deset škola koje su pokazale posebnu predanost ekološkoj akciji Zeleni korak i ostvarile najbolje rezultate, dm će nagraditi opremom po izboru svake od škola u vrijednosti od 8.500 kuna. Uz donaciju opreme dm će najboljim školama darovati i dm darovnu karticu vrijednu 500 kuna.

Prema gore
OKViše informacija