Menu

Ovako uspijeva color blocking kod make upa

Zahvaljujući color blockingu make up će dobiti nov polet.

Home » Ljepota » Make-Up » Ovako uspijeva color blocking kod make upa - 05.2019

Jednobojni lookovi mogu ponekad biti poprilično jednolični. Zahvaljujući color blockingu make up će dobiti nov polet.

Godine 1920. nizozemski slikar Pet Mondrian započeo je geometrijske oblike bojiti kontrastnim bojama te je definirao svoje radove u kontekstu neoplasticizma. No što ipak nije mogao znati? To da će i nakon stotinu godina miješanje jakih boja i dalje predivno funkcionirati. Zahvaljujući modi i interijerima kombiniranje više nijansi stiglo je do sfere ljepote. Iako se modne piste više ne mogu zamisliti bez color blockinga, u svakodnevnici se ljudi još uvijek ne usuđuju isprobati taj jedinstveni eksperiment. Samo hrabro! Uz prave kombinacije i intenzitet to može uspjeti svakomu.

Što je color blocking?

Uzmite dvije ili više boja i kombinirajte ih – već ste stvorili color blocking look. Dok se taj pojam koristio za miješanje izražajnih boja, u međuvremenu se mogu kombinirati i pastelne nijanse kako bi se postigao željeni wow učinak. Da bi to zaista bio color blocking, neophodno je izabrati doista različite boje. Svijetlo ljubičasta boja na očima i tamnoljubičasta na usnama izgledaju dobro, ali nije riječ o color blockingu.

Tko to može nositi?

Svatko smije i treba. Da boje utječu na naše raspoloženje, ne odnosi se samo na boju zidova, već i na svakodnevni look. Ponekad jarka boja ruža može pozitivno utjecati na naše samopouzdanje i motivaciju. U kombinaciji s drugom bojom uspješnom danu više ništa ne stoji na putu. A ako ste još uvijek nesigurni, za početak isprobajte kombinaciju dviju boja.

Kako se pravilno našminkati?

Preduvjet za savršen color blocking look jest ujednačena podloga koja prije svega prekriva crvenilo u licu koje će u protivnom zbog boja još više doći do izražaja. Kako bi jarke boje što bolje djelovale i što dulje trajale, preporučuju se primeri za očne kapke i usne.

Bezbroj je mogućnosti. Jednostavna varijanta za oči podrazumijeva da se prva boja nanese na pokretni dio kapka, a druga boja uz donje trepavice. Slično je i s usnama – jedna se boja nanosi na gornju, a druga na donju usnu, primjerice pink i ljubičasta. Hrabriji će i oči i usne našminkati u različitim kontrastnim bojama. Početnici mogu isprobati varijantu s usnama i noktima u različitim bojama, ali to će biti manje primjetno.

Color blocking možete započeti i šarenom maskarom koja je manje primjetna, ali također učinkovita.

Koje moguće kombinacije postoje?

Orijentacija može biti planirani outfit. Ako odjeća bude u boji, harmonična će cjelovitost nastati ako i make up odgovara tomu.

Apsolutni je trend za 2019. light verzija color blockinga, dakle u pastelnim bojama. Kako bi se kreirao poseban nježni look, boje se blago nanose prstom ili nježnom četkicom, primjerice neka pastelna zelena na pokretnom dijelu kapka i svijetla pink boja ispod donjih trepavica. Za ulazak u svijet intenzivnijih boja jarke se boje mogu kombinirati uz pastelne. Za veseo make up bogat kontrastima mogu poslužiti komplementarne boje koje u krugu boja stoje jedna nasuprot drugoj, poput žute i ljubičaste, plave i narančaste ili zelene i crvene.

 

Ideje za kombinacije boja:

  • ruž u boji koralja (trend boja za 2019.), a uz to sjena u boji kobalt-plave
  • žuta sjena i uz to ljubičasti ruž
  • crvena gornja i pink donja usna
  • zelena boja trave za nokte uz sjenu boje lavande
Prema gore
OKViše informacija