Menu

Divlje obrve

Nova sloboda u stiliziranju obrva.

Home » Ljepota » Divlje obrve - 04.2017

Nekada smo ih stilizirali strogo „pod crtu“, a sada očekujemo da odražavaju kreativni nered. Čak i uređenje obrva ove sezone podliježe novom modnom trendu.

Obrve

Licu daju okvir i veću izražajnost i to se i nadalje neće mijenjati. Na mjestu iznad naših očiju na kojem se nekoć u luk savijala tanka, počupana, pravilna crta, proteklih je godina smio izrasti prirodan busen gustih, naturaliziranih obrva. Takav je bio trend.

Sudeći prema trenutačnom stanju, obrve i dalje smiju ostati široke, tamne i guste. Trebale bi izgledati što je moguće gušće. U tom smislu trend se nije mijenjao.

No taj prirodni busen sada bi trebalo potjerati još korak dalje u ekstrem. Dosada smo svoje obrve držali pod kontrolom, uvijek su bile lijepo njegove, podrezane i začešljane u smjeru rasta dlačica. Ovaj look odsada će poprimiti puno neobuzdaniji oblik pa se okrećemo naturalističkim karakteristikama obrva. Tako smo dosada podrezivali dlačice u smjeru njihova rasta, a sada ih svojski začešljavamo u suprotnome smjeru. Unutarnji dio luka obrva čini pravi kut, a odsada ćemo ga toliko naglašavati pa će obrve izgledati kao da cijelo vrijeme imamo podignuto čelo. Što neće biti slučaj. Riječ je samo o novom modnom trendu. Za potrebe ovog looka na obrve ćemo nanositi neku boju ili ćemo, pak, tamnom olovkom za obrve naglašavati njihovu gustoću. Upravo taj korak je nov – jer se olovkom vuku potezi prema gore, i to suprotno od smjera rasta obrva. Pritom dlačice ni u kojem slučaju ne bi smjele sve ići u istom smjeru. To otprilike izgleda kao da smo potpuno raščupali netom napravljenu frizuru. Efekt koji pritom postižemo posebno je dobar. Zahvaljujući umjetno kreiranom „divljem“ izgledu, fokus je snažno usmjeren prema očima koje tako automatski postaju blistavije i izražajnije. Pritom je potpuno svejedno jesu li vaše obrve prirodno gušće ili tanje, jesu li mjestimično rjeđe… uz ove savjete i pomoć u stiliziranju jako ćete jednostavno postići uredan izgled obrva. Ujedno možete odahnuti jer ste oslobođeni i bolnog čupkanja neželjenih dlačica.

Lakšim putem do stylinga obrva

Popunite praznine

Olovkom za obrve, gelom za obrve u boji ili maskarom možete potamniti svoje obrve i vizualno im povećati volumen.  Tako, na primjer, u slučaju maskare za obrve koja sadrži mikrovlakna sitna vlakna prianjaju uza dlačice, čineći ih debljima. Bez obzira na to koju ćete olovku odabrati, važno je da pritom ne ostavite trag olovke na koži, nego da samo preciznim potezima u smjeru rasta dlačice pojačate intenzitet boje samih obrva. Pritom koristite boje, jednu do dvije nijanse tamnije od prirodne boje vaših obrva.

Popunite praznine

Ako su na vašim obrvama vidljiva mjesta na kojima dlačice rjeđe ili uopće ne rastu, onda je najbolje osloniti se na boju kojom ćete ta mjesta uspješno prekriti. Za tu svrhu najprikladniji je puder za obrve koji se nanosi kistom ili, pak, možete koristiti puder koji dolazi u obliku  olovke. Puder za obrve ima prednost jer dolazi u znatno široj paleti boja. Za nanošenje pudera prikladan je kist s tankim, čvrstim i blago nakrivljenim vrhovima. Važno je pritom pripaziti na to da obrve ne ispadnu odviše debele jer u tom slučaju brzo gube svoj prirodan izgled. Nakon što dlačice začešljate u željenom smjeru, na kraju ih fiksirajte gelom za obrve koji im omogućuje prirodan pad, a pritom pomaže da boja duže ostane postojana.

Boje

Ako je prirodna boja vaših obrva svjetlija, onda znate kako je nanošenje tamnije boje za obrve uvijek pomalo otežano. No smišljene su brojne mogućnosti kako potamniti obrve pri čemu je jedna od opcija i trajno bojenje kod kuće ili u nekom salonu. Osobito se preporučuje u slučajevima kada vam se ne da svakodnevno nanositi maskaru za obrve. Posebne boje za obrve koje se mogu koristiti kod kuće, povoljne su i lako se nanose, a često su dostupne u samo nekoliko tonova.  Obrve bismo, kad god je to moguće, trebali bojiti u tamniju nijansu od kose. Takozvani „hladni“ tipovi koji, na primjer, imaju kombinaciju plavih očiju i crne kose, trebali bi birati hladne boje. Osobe, pak, koje imaju zelene oči i smeđu kosu, nazivamo „toplim“ tipovima kojima bolje pristaju topli tonovi boje

Savjet: šarene obrve u roza, plavoj ili zelenoj boji ovog će ljeta biti u trendu. Za taj look jednostavno možete koristiti šarenu maskaru.

Obrve poznatih osoba

My heart ❤️ #keiraknightley

Ein Beitrag geteilt von Keira Knightley (@keira_knightley_) am

Thank you so much @karllagerfeld @chanelofficial ❤️❤️❤️ #ChanelMetiersArt #ParisCosmopolite

Ein Beitrag geteilt von Cara Delevingne (@caradelevingne) am

Ritz.

Ein Beitrag geteilt von Carine Roitfeld (@carineroitfeld) am

Audrey Hepburn photographed by Bud Fraker, c. 1957 || so excited for the holidays!! 🎄❤️ #audreyhepburn

Ein Beitrag geteilt von Audrey Hepburn (@audrey.hepburn) am

Before the dress goes on... #goldenglobes2017

Ein Beitrag geteilt von hailee steinfeld (@haileesteinfeld) am

Feeling Berry Noir for tonight's @VanityFair Oscar party...

Ein Beitrag geteilt von Lily Collins (@lilyjcollins) am

@wkorea cover story by @luigiandiango x

Ein Beitrag geteilt von Gigi Hadid (@gigihadid) am

Prema gore
OKViše informacija