Menu

Dekoracija stola: svečano ukrasite blagdanski stol za Božić

Stiglo je vrijeme Božića.

Home » Život » Dekoracija stola: svečano ukrasite blagdanski stol za Božić - 12.2019

Znamo da počinje opušteni dio adventa kada se obitelj i prijatelji na Badnju večer okupljaju za predivno postavljenim stolom. Iz tog razloga ne bi trebalo samo uložiti dovoljno vremena na osmišljavanje jelovnika, nego i promisliti o prigodnoj dekoraciji stola. Ako se ipak pojave problemi u zadnjem trenutku? Onda Vam donosimo savjete i trikove za prvu pomoć.

Krenimo s ukrasima:

Onaj fini obiteljski porculan kao i bezvremenske čaše i tekstili koji odašilju poruku elegancije pritom nikada nisu na odmet. Sve to možete urediti u skladu s vlastitim stilom. Oni koji prate trendove će po pitanju posuđa naginjati prema pastelnim nijansama i u kombinacije unositi slamnate zvijezde. Minimalisti će, s druge strane, klasični porculan nadograditi ručno rađenim aranžmanima od grančica jele i individualnim stolnim karticama. Imena se pritom pišu na male papirnate zvijezde koje se zalijepe na čačkalicu i zatim zabodu u plutene čepove poprskane srebrnom bojom.

Dodatan glamur i sjaj donose ukrasi u zlatnoj boji koji se mogu dobro kombinirati s tamnim ubrusima ili isto takvom dekoracijom stola. Važno je ne pretrpati stol – ipak je potrebno ostaviti dovoljno prostora za božićnu pečenku.

 

I što ako nešto pođe po zlu?

Tada će Vam ovi trikovi pomoći u malim hitnim slučajevima.

Mrlja od voska na stolnjaku: Vosak od svijeća uklanjate (tek kada se stvrdnuo, inače prodire još dublje u tkaninu!) pomoću pegle i upijajućeg papira – ili kuhinjskih ubrusa Recycling marke Saugstark & Sicher.

Ostaci kamenca na čašama: Čaše uronite nekoliko minuta u mlaku vodu s dodatkom nekoliko kapi octa ili nekoliko žličica limunske kiseline. Nakon toga dobro ih iščetkajte. Alternativno čaše možete očistiti i pastom za zube. Nakon toga dobro ih isperite.

Mrlje na tepihu: Na mrlju od crnog vina odmah pospite sol i zatim jednostavno posisajte. Mrlje od masnoće rješavaju se pomoću Kaiser-Natron praha marke Holste koji se pažljivo pospe preko mrlje ili navlaži s malo vode i potom lagano utrlja u mrlju. Zatim posisati ili oprati zahvaćeni predmet.

Mirisi: : Zagorio vam je kolač, a gosti su već pred vratima? Osvježivač tekstila marke Denkmit i osvježivač zraka Frischezauber marke Profissimo pobrinut će se da gosti barem neće namirisati kaos u kuhinji. Ipak, preporuča se provjetriti prostor.

Prema gore
OKViše informacija