Menu

Boje za obrve: 4 stvari koje morate znati

Boy brows ili power brows, naglašene i izražajne obrve i dalje su popularne.

Home » Ljepota » Make-Up » Boje za obrve: 4 stvari koje morate znati - 06.2020

Boy brows ili power brows: kako god ih Vi nazvali, naglašene i izražajne obrve i dalje su popularne. Svatko kome prirodno nije podaren idealan oblik obrva može popraviti situaciju nijansiranjem ili bojenjem obrva. Danas postoje i brojni brow barovi koji su specijalizirani za bojenje i oblikovanje obrva. Kako god Vi odlučili: na najvažnija pitanja odgovaramo unaprijed.

 

4 činjenice koje biste trebali znati prije bojenja obrva

 

Kada bi trebalo obojiti obrve?

Kada ste nezadovoljni trenutnom bojom obrva ili Vam je dosadilo jutarnje iscrtavanje obrva olovkom za obrve, bojenje obrva za Vas je dugotrajnije rješenje. Još jedan plus: dlačice obrva su kratke i redovito ispadaju ili brzo narastu – pa redovito bojenje nije problem.

 

Kako pronaći pravu boju za obrve?

Bili plavuša, brineta ili crvenokosa: boja obrva ne smije previše odstupati od Vaše prirodne boje kose – osim ako namjerno ne želite postići kontrast. Posebno pažljiv treba biti kod svijetloplave kose –  preporučuje se obojiti obrve maksimalno dvije nijanse tamnije od boje kose kako bi se postigao prirodni rezultat. Ne možete puno pogriješiti ako imate smeđu kosu, ali odabir boje obrva trebao bi se temeljiti na boji kose.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koliko se često moraju bojiti obrve?

Ovisno o tome kada bojite obrve i koliko brzo one rastu. Tijekom produženog odmora na moru koža i kosa izložene su jakoj sunčevoj svjetlosti, pa će boja izblijediti brže nego zimi. Ali u prosjeku, boja traje oko tri tjedna.

 

Koliko dugo traje bojenje obrva?

Kod frizera, u kozmetičkom studiju ili kod kuće: bojenje obrva ne oduzima puno vremena i ne ovisi samo o sastojcima boje, već i o željenom rezultatu. Ovisno o željenom intenzitetu boje, mijenja se i vrijeme držanja boje. U pravilu, boja se ne bi trebala držati duže od 5 do 10 minuta. Savjet: obrve biste trebali počupati tek nakon što su obojene jer bi se u protivnom boja mogla taložiti u otvorenim porama.

Prema gore
OKViše informacija