Menu

Boja promjene: značenje žute boje

Žuta nije bez razloga trendovska boja za ovo proljeće i ljeto: Žuta stoji za promjenu.

Home » Ljepota » Boja promjene: značenje žute boje - 03.2020

Ako postoji jedna boja koja stoji za promjenu, onda je to zasigurno ova! Žuto nose osobe koje imaju hrabrost biti drugačije i koje žele biti primijećene. Ova boja popravlja raspoloženje i donosi polet za nove izazove. Žuta ne dokazuje samo samopouzdanje, nego ga ova boja s „wow“ faktorom još i ojačava. I čakra solarni pleksus poviše pupka nosi žutu boju.

Dovoljno razloga da ovo proljeće nabavite jedan žuti odjevni komad i da inače malo više sunca pustite u Vaš život. I samo bez straha od statementa u jarkoj boji jer žuta svima stoji! A za malo više dobrog raspoloženja dovoljno je staviti modni naglasak.

No, treba obratiti pažnju na odgovarajuću nijansu boje. Svjetliji tipovi trebali bi posegnuti za nježnijim nijansama žute kao što su pastelna žuta ili boja maslaca. Zbog prejakog tona boja brzo se može stvoriti blijedi izgled. Na tamnijem tipu kože ili osunčanoj koži divno će izgledati i snažna žuta boja kao što su boja sunca, boja senfa, zlatnožuta ili boja limuna.

Međutim, pozornost treba obratiti ne samo boji kože jer i tip boja igra ulogu. Tipovi hladnijih boja kao što su ljetni ili zimski tip trebali bi odabirati hladnije nijanse žute kao što su citrusni i pastelni tonovi. Tipovi toplijih boja kao što su proljetni i jesenski tip podnose žutu boju s crvenim pigmentima.

 

„Postoje slikari koji sunce pretvaraju u žutu mrlju. A postoje, pak, i oni drugi koji zahvaljujući svojoj umjetnosti i inteligenciji žutu mrlju mogu pretvoriti u sunce.“

Pablo Picasso, slikar i kipar

Prema gore
OKViše informacija