Menu

Uokvirena sjećanja

Svatko kod kuće ima pohranjena sjećanja, uokvirena i ovješena o zid.

Home » Nadahnuće » Uokvirena sjećanja - 04.2017

Sjećanja su poput zlatnog okvira koji  svaku sliku, čini  dražesnijom. Barem je tako smatrao spisatelj Carl Zuckmayer. Fotografije s godišnjeg odmora, dječji crteži ili vrijedni akvareli – uz odgovarajuću prilagodbu i okvir, svako ćemo sjećanje učiniti nezaboravnim i moći ćemo mu se diviti iz dana u dan.

ODABIR PRAVOG OKVIRA. Minimalisti  vole kad su linije pravilne i stroge. U konačnici, i sami okviri su pravocrtni. Velika djela rado zauzimaju cijeli zid samo za sebe, dok se mala stavljaju u tamne, metalik okvire strogih geometrijskih okvira. Vješamo ih jedne pored drugih u redove ili tako da tvorimo određene pravilne oblike. Organizirani kaos proizlazi iz načina slaganja fotografija pri čemu se slike slažu gusto jedna uz drugu i pritom kao da se pridržavaju neke imaginarne crte. Pritom je važno da okviri i paspartui zajedno stvaraju harmoniju, a ne nered na zidu. Male police s dekorativnim predmetima koji se smještaju između takvih instalacija opuštaju cijelo ozračje. Moderniji se dojam stječe kada slike nisu strogo poredane jedna pored druge, nego kada čine zamišljeni geometrijski oblik, na primjer ovalni. Osobitu živost u prostor unose kolagen-posteri jer ukupan dojam stvaraju zahvaljujući svim slikama koje se na njemu nalaze. Slike pritom mogu i prelaziti jedna preko druge.

Police za slike idealne su za sve one koji ne žele samo jedno rješenje. Svaka se od slika postavlja na policu proizvoljnim redoslijedom, a poslije se taj redoslijed može i mijenjati. Ako, pak, slike vješamo u ravnini očiju, a ne izvan vidnog polja, postići ćemo bolje efekte.

OKVIRI POSTAVLJAJU SVOJE UVJETE. Stari motivi uklapaju se u moderne okvire. Pritom je važno unaprijed odlučiti kako bi slika trebala djelovati. Što je slika vrjednija, to bi vrjedniji trebao biti i okvir koji za nju biramo. U konačnici, on je i čuva od vlage i zuba vremena. Kreativnost je važna i kada je o izgledu riječ. Fotografija, umjetničko djelo, cool citat ili uspomene poput karata s koncerata – u okvir svime sve što god nam se srce poželi. Važno je samo da isplaniramo cijeli prostor kako slika sama po sebi ne bi odudarala što znači da odgovarajući okvir, ali i mjesto i način vješanja slike igraju važnu ulogu u uređenju prostra.

Ideje za uređenje doma:

Kućni dojam. Okvir za recept za smoothie. BLOOMINGVILLE.
Prirodnost prije svega. Dovedite u red slike cijele obitelji. DEPOT.
Važan je potporanj. Model „150210“ od mesinga pristaje na komodu. HÜBSCH.
Zlatan sjaj. Mali, ali upadljiv „Ananas“ originalan je za privlačenje pogleda. SASS & BELLE.
Svjetleći ukras. U antiknom stilu prezentira se okvir „343030“ HÜBSCH INTERIOR
Filigranski stil. Okvir „Grazia“ na nježnoj mreži od zlata.
Umjetnički dojam. Okvir u stilu baroka od umjetne smole. HK-LIVING.
Minimalistički. Za crno-bijele slike. TINE K.
Prepuno ljubavi. Malo srce osmišljeno je za slike najmilijih. LISBETH DAHL.
Slatko. Zgodan poklon je i okvir s mašnicom za sasvim osobne fotografije. LISBETH DAHL.
Jednostavno. Okviri iz seta „Life“ čine izvrsnu instalaciju. DEPOT
Moderan stil. Okvir kao stvoren za portrete. HAMA.
Okviri - kako ih složiti

Struktura

uredite svoj zid prekrasnim okvirima, ali neka bude smisleno.

Prema gore
OKViše informacija