Menu

Beach waves- look za plažu

S ovim savjetima look za plažu uspijeva i kod kuće.

Home » Ljepota » Trendovi za kosu » Beach waves- look za plažu - 07.2020

Osjećaj plaže u gradu? Barem što se tiče našeg looka, ovog ljeta (unatoč koroni) se ne moramo ničeg odreći. Jer lijepe beach waves zahvaljujući kojima izgledate kao da ste proveli dan na moru, možete uspjeti napraviti i kod kuće. Trik se pritom sastoji od sljedećeg: Kosa ima samo nježne valove i pravilno je razbarušena kako bi frizura bez mnogo muke izgledala ljetno opušteno.

Saznajte kako će Vam uspjeti surferski stil kose s ili bez pegle za kosu.

Korak po korak do lijepih beach waves

  1. Isplesti pletenice preko noći

Jedna od najjednostavnijih metoda kako samostalno napraviti beach waves je isplesti pletenice preko noći. Međutim, ovdje vrijedi: manje je više. Dvije do tri pletenice su dovoljne za lagano prirodno kretanje u kosi.

Za intenzivnije valove možete kosu lagano navlažiti slanim sprejom, npr. marke Langhaarmädchen u dm-u. Zatim ujutro otvorite ispletene pletenice i fiksirajte ih puderom za volumen, npr. marke Balea ili lakom za kosu. Ako želite sjajnu kosu, po potrebi možete koristiti još sjajni sprej.

  1. Beach waves s peglom za kosu

I s peglom za kosu možete kod kuće jednostavno napraviti lijepe beach waves. Pritom se preporuča: razdijeliti široke pramenove, postaviti peglu za kosu na malu udaljenost od korijena i zagrijani uređaj zatim jednom okrenuti oko vlastite osi i povući prema dolje. Tako se obrađuje cijela kosa. Nakon toga opustiti kosu prstima ili s grubim češljem i eventualno fiksirati lakom za kosu ili ponovno s puderom za kosu.

Savjet: Beach waves smiju biti ponešto neuredni i divlji, dakle radije ne koristiti proizvod koji previše lijepi kosu.

  1. Slani lak, puder za volumen ili sjajni sprej

Slani sprej daje kosi više strukture i mogućnosti rukovanja kosom i pruža joj izgled kao da je na plaži osušena na zraku. I puder za volumen je savršen proizvod za stajling za beach waves jer s time ne postižete samo volumen, već možete dati pojedine akcente i looku pružiti određenu opuštenost.

Zbog grube strukture beach wavesa može biti da kosa djeluje više kao mat varijanta. Sjajni sprej može ovdje pomoći.

Prirodne lokne ili kratka kosa: Ovako će taj look uspjeti za svaki tip kose

Prirodne lokne: Prirodno valovita kosa je tvrdoglava. Ako kosa već prirodno ima lokne, radije radite s postojećim loknama i nemojte pokušavati oblikovati je drugačije npr. pomoću pegle za kosu.

Glatka kosa: Kod vrlo glatke kose mogu lokne odnosno valovi na početku biti nešto snažniji jer se oni s vremenom nešto opuste.

Kratka kosa: Kratku kosu smijete što divlje stilizirati kako stajling zbog valova beach waves ne bi izgledao presmiono.

Duga kosa: Kod duge kose je mnogo toga moguće kada se radi o beach waves. I ovdje se preporuča: valove napraviti nešto intenzivnijima kako se s vremenom ne bi opustili.

 

Prema gore
OKViše informacija