Menu

Aromatske kupke: sada je vrijeme za opuštanje

Zatvorite vrata, isključite mobitele. Pronađite bijeg iz svakodnevice.

Home » Ljepota » Njega » Aromatske kupke: sada je vrijeme za opuštanje - 01.2020

Vani vlada pravo sivilo, a opće stanje organizma se polako sve više tome prilagođava. Tu pomaže samo jedno: Nakon dugog, napornog dana jednostavno zaronite u kupku! Kao dodatak je izvrsno prikladna aromatska kupka jer kombinacija tople vode i mirisnog ulja nakon samo kratkog vremena već pozitivno utječe na raspoloženje.

Citrusni mirisi poput grejpa imaju oživljavajuće i osvježavajuće djelovanje, dok lavanda ili matičnjak umiruju i potiču kvalitetan san. Kod prehlada se preporuča eukaliptus jer pomaže u oslobađanju dišnih putova od sluzi.

Dok brojni dodaci kupkama već sadrže u sebi eterična ulja, možete kao dodatak kupki upotrijebiti i čisto ulje. Kako ne bi samo plivalo na površini vode, nego se s njome i povezalo, potreban je emulgator poput mlijeka ili meda. Jednostavno pomiješajte nekoliko kapi ulja i dodajte vodi u kadi.

Za optimalno iskorištavanje učinka eteričnih ulja iz aromatske kupke provedite 10 do 20 minuta u kadi. Zatim nježno posušite kožu tapkanjem prethodno ugrijanim ručnikom. Još intenzivniji efekt postići ćete ako nekoliko kapi eteričnog ulja stavite u mirisnu svjetiljku, dok se opuštate u vašoj udobnoj fotelji.

 

Prema gore
OKViše informacija